Passa al contingut principal

Vivac a l'Avenc del Sabarin 5 i 6 de novembre de 2021

 Aquest fi de setmana ens disposem Alicia, Victor i Marc a fer una mini aventura a l'Avenc de Sabarin.


Powered by Wikiloc
 Des de feia molt de temps, ja comentavem de entrar un  dia a Sabarin per dormir dins i el dia de després anar a barruntar per la cova. 

A les 6 de la tarde quedem al Supeco per acabar de comprar les subsistències necessaries i cap amunt! Un cop al Port  i després d'una bona estona gestionant la logítstica i organització ens disposem a entrar a l'Avenc, sobre les 21 de la nit.

 

En questió de 30-45 minuts ens plantem a la sala de l'arena i comencem a montar el Vivac. Un cop muntat ens vam cambiar i vam començar a fer el sopar. El menjar calent dintre les coves sempre sap molt millor. A les 12 ens posem els 3 a dintre la tenda i a dormir. Curiosament no vam passar gens de fred, a pesar de que la temperatura oscila al voltant de 10 ºC. 

Al dia seguent, després d'una nit no molt comoda, sobre les 7am ens aixequem, i comencem a fer el ezmorzar. Després de minjar-mos un bon plat de salsitxes ,un muesli en xocolata i un bon café, ens vam disposar a plegar el vivac i dixar tots els macutos preprarts per a la sortida, ja que a la tornada tornariem algo mullats. 

A les 9.30 arranquem i anem a visitar la part de Sabarin 2. Es una mica difícil orientar-se bé per aquesta part de la cova ja que no hi ha cap tipus de topografia que ens ajudi a progressar. Existeix un croquis pero no és gens intuitiu. Tot i així som coneixedors de que companys espeleolegs estan realitzant treballs de topografia i exploració desde fa anys. Esperem en ganes veure els fruits del seu treball!


Un cop visitada per complet tornem a la sala de la sorra a per el material i comencem a sortir. Sobre les 16 estem fora de la cavitat. S'ha de dir que no teniem ganes de sortir ja que feia més fred fora que a dins!

Una gran experiencia i un bon entrenament de logística i preparació física. En total 19 hores de permanència!

Cavitat instal·lada per Victor i desintal·lada per Marc.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campamento Vallina 2021

  Campamento Vallina 2021 29/07/21 al 08/08/21 Después de meses de preparativos y organización por fin llego el día y un buen grupo de espeleolog@s de diferentes zonas geográficas nos encontramos en Arredondo para iniciar un gran proyecto.  Durante esta semana se han realizado muchas entradas y horas de permanencia en el C1, resumir y detallar los trabajos realizados seria muy extenso así que detallaremos cada ataque en el siguiente calendario .  Cabe destacar que el campamento ha sido un éxito, ya que el objetivo de toma de contacto con el sistema y el grupo, no podía haber ido mejor.  Trabajar con grandes personas solo puede dar grandes momentos. Gracias a todos por esta semana que da inicio a nuestro proyecto. 1. Vicente 2. Sarai 3. Albert Albesa 4. Ivet 5. Alexis 6. Alberto Olcina 7. Carlos Maraver 8. Oscar Escolar  9. Isma Marin 10. Jordi Gisbert 11. Sara Valls 12. Alicia Baeza 13. Víctor Verges 14. Marc Martínez 15. Isma Gallera 16. Mar Margalef 17. Lee 18. Luis Almela 19. Hèctor

Avenc CP.3 // 01-05-2021

  Avenc CP. 3 - Avenc de la Solana o del Mort. [01-05-2021] Sortida al CP3 amb companys de del club i de la UEC Tortosa. Quedem a les 9 del matí al pàrquing del barranc de Lloret (9.15 per als tardons). Ens organitzem el material conjunt i comencem a caminar. L’aproximació son mes o menys 3 km durs sobretot després del salt de Cova Pintada. L’última pujada per la tartera et fa arribar bufant a la bova del avenc..... Tot i així el lloc és preciós i les vistes compensen l’esforç de lluny. Powered by Wikiloc Un cop a la boca fem un mos i cap avall!  Ens sorprèn que dintre la cavitat xorra aigua per tot arreu, Vicent i Sarai que han estat múltiples vegades a aquesta cavitat comenten que no l’havien vist mai així. Primer visitem la via de la sala Gran, la sala més gran dels Ports. Les dimensions d’aquesta sala són espectaculars.... i visitem la sala del curset i la sala del Llac, aquest ple del tot. Després ens disposem a acabar de topografiar les incògnites d’un parell de gateres que es

Avenc C.P.4

Aquest finde passat, els 'espeleoxulets' (Alba, Marc, Maria, Victor i Enric) ens vam reagrupar per tornar a iniciar l'activitat espeleològica.  Després de meditar les possibles cavitats vam decidir-mos per fer el CP4. El primer contratemps va aparèixer al primer pou, ja que ens vam deixar de instal·lar un speed, pero entre Maria i Marc amb paciencia ho vam poder arreglar.  A continuació unes gateres fins una bifurcació, on ens vam desviar  a una saleta que no continua. Un cop retrocedit comencem a baixar pels pous estrets fins a una finestra, un dels passos més tècnics i molt xulo.  Aquí per desgracia Enric va tenir que marxar i no va poder fer fons... compromisos familiars.  A partir d'allí vam baixar per la via ràpida fins -100m.  Després de fer un mos i recuperar forces.... Amuuuuuunt! Les noies que anaven les primeres van pujar ben rapidet, Marc que portava Macuto del menjar i l'aigua es va quedar enganxat a més d'un pas, sort de Victor que ana