Passa al contingut principal

La Cova del Iaio 17/03/19


LA COVA DEL IAIO – “FINAL FELIÇ?” – 17/03/2019


L’eufòria ha durat poc... les expectatives posades en el tub de pressió bufador, s’han esvaït. Hem comunicat pel sostre amb una de sales penjades. La cavitat s’ha remenat prou, però no podem dir que suficient ni que la deixem per acabada. A més a més de les jornades de treball de dissabtes i diumenges, els espeleoxulets, n’han dedicat unes quantes més entre setmana.


Sense anar més lluny, el dilluns passat, Enric, Miquel i Víctor, comptant amb l’inestimable ajuda de Vicent Barraquet, aconsegueixen desobstruir el pas superior comunicant amb la sala.


Aquest diumenge,  Enric, Víctor, Marc i Adolfo, amb el suport de Carlos com equip de superfície, tornem a la cova. Revisem de nou tots els possibles llocs susceptibles de desobstrucció. Tan sols un nou tub molt concrecionat però massa proper a la boca ens crida l’atenció. És aquí on iniciem el treball i ens durarà alguna jornada. La topo, queda pendent com sempre, tot i que tenim un oferiment de Vicent de realitzar-la en mètodes nous i 3D, per descomptat no li direm que no.

 












Sortim aviat perquè Adolfo, volent aprofitar sabates velles “aspalar”, s’ha quedat descalcet com el “Niño Jesus”.



El nostre nou espònsor; ZOTAL ens proveeix de material per matar les puces que diuen que n’hi ha a la boca. Però els sentiments animalistes ens consciencien de no fumigar a perill de matar de fàstics fins i tot les cabres.
Possiblement les picors que hem tingut tots aquests dies, eren per culpa de la invasió de “processionària”, o per falta d’higiene.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AVENC CP.6

- Link: <TOPOGRAFIA (pdf, alta resolució)> - Links: ->FITXA EN CATALÀ<- ->FICHA EN CASTELLANO<- El CP.6 és una de les cavitats més remarcables del nostre Massís, sobretot per tractar-se de la més profunda d'aquest, de Tarragona i la 5a a nivell Català, sent superada únicament per L'avenc de l'Esquerrà, la Cigalera de l'Obaga de Baleran, Cova Cuberes i el Sistema de la Bergadera. A diferencia de altres cavitats del Port, el CP.6 no és coneguda precisament pels seus espeleotemes, ja que la cavitat alberga escasses formacions, la majoria d'aquestes sense cap interés. Tot i això, sí que és coneguda per ser una de les cavitats més dures que es poden realitzar als Ports, i després d'haver estat treballant durant aquests últims 3 anys amb ella, podem afirmar que és sense dubte la més dura i destructora. Us farem un petit resum de la història d'aquest avenc. L'any 1985 es van descobrir a la part baixa del Barranc de Cova Pintada

AVENC CP7

  Bones companys/es,  Ja fa anys que es van deixar els treballs ''als CPs'' pels nostres veterans. El concepte CP neix al 1985 amb el descobriment del CP.1 i el CP.3. Amb aquestes troballes van seguir les prospeccions per la zona més alta buscant possibles connexions amb aquests.  La tercera d'aquestes importants troballes va ser el CP.7, que es va explorar al mateix temps que el CP.4 i el CP.6 durant l'any 1987. Potser és la més remota de les 3, ja que l'aproximació i retorn és més intens i també és la que esta més allunyada del parquing. Aquesta es va acabar de topografiar l'octubre del 1987. L’any 2023 ha estat un any en el que s'ha treballat molt a la zona dels CPs, sobretot a la part alta. S'ha realitzat una ficha tècnica actualitzada del CP-4, s'ha seguit amb el reequipament i exploració del CP-6, s'han realitzat noves prospeccions i s'han realitzat desobstruccions a alguna que altra troballa interesant... i finalment s’ha reeq

Avenc de la Barcina 24/02/19

AVENC DE LA BARCINA   -150 m.f    - 24/02/2019 - Amb els treballs d’extinció d’un foc forestal, es localitza la boca que havia estat camuflada pels boixos i la malesa existent. Estem parlant de l’any 1982 ., i és llavors quan la SIRE –actualment Espeleo Club Tortosa -, explorem i topografiem la cavitat en la seva totalitat. Diverses vies verticals, ens porten fins cota -90 m.f.. Després de nombroses visites, diversos cursos d’iniciació i fins i tot una pràctica de rescat d’espeleo socors, la cavitat va quedar prou remenada i trepanada com per realitzar ja, una instal.lació definitiva per una sola via amb parabolts inox i ancoratges químics. Ara, de nou la utilitzem com cavitat escola. Aquest diumenge, Adolfo amb un ajudant d’excepció: Manel Roso “Nelo ”, portem de nou 3 E.X. : Marc, Miquel i Ricard`. Fins -46 m.f., cap problema. L’últim fraccionament un poc aeri, ha donat algun mal de cap. El segon pou amb dos químics de capçalera i tres ancoratges més,