Passa al contingut principal

Canal de la Salleta del Pinell

Aquest dilluns 31/01 Marc i Victor anem a fer la Canal de la Salleta del Pinell, ubicada a la vall del Barranc del Regatxol al Mas de Barberans, l'afluent principal del Barranc de Carroveres.


DURACIÓ: 2H 04 MINUTS

APROXIMACIÓ: 30-45 MINUTS

DESCENS: 1H  

RETORN: 15-30 MINUTS 

MATERIAL NECESSARI: Corda de 50m

Es tracta d'una canal que es manté seca durnat tot l'any i en poques ocasions, quan hi ha llevant, porta aigua.

L'activitat en la seva totalitat ens va costar unes 2 hores, ja que només érem 2 però normalment pot costar de 2:30 a 3 hores. L'aproximació consta d'uns 1'25 km amb 300 m de sendera marcada amb una línia roja ben vistosa. 

Per guiar-mos bé i saber el punt on ens haurem de desviar per entrar a la canal, nosaltres vam agafar de referència que ens trobaríem 2 tarteres. La primera, la sendera la remonta lleugerament per la part inferior  i uns metres després d'aquesta, trobarem la 2a. En aquest punt s'aprecia una sendereta poc marcada que ens encara per baixar per la tartera, i allí és on comença l'aventura. 

Baixem 200m per un barranc molt ampli amb vegetació i comencem en uns ressalts i poc a poc la canal es va tancant, on comencem a trobar ràpels tots equipats en químics.

La canal a mesura que l'anem descendint es va estretint. Hi trobem un total de 10 ràpels on el més llarg de tots fa uns 25 m. Tots són molt seguits i el desnivell és prou pronunciat. Així amb una corda de 50m es pot realitzar sense cap problema. Els últims  ràpels tenen una amplada de canal de menys de mig metre, cosa que la fa molt impressionant. 

Un cop baix seguirem la barrancada on desenboca la canal que ens duu al barranc del Regatxol. Allí podem pujar a la pista i caminar fins on hem deixat els vehicles. 

És una canal molt divertida de fer, la seva morfologia tant estreta la fa molt impressionant. A més l'entorn on s'ubica és espectacular, el terreny és molt abrupte i la vall esta plena de parets i formes geològiques molt peculiars.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CURS PRIMERS AUXULIS EN MUNTANYA

Us presentem la 1era edició del Curs de Primers Auxilis en Muntanya organitzat per el ECT impartit per professionals de la salut. També es disposarà material pràctic facilitat pel CCR(Consell Català de la Ressucitació). La ubicació de les sessions teòriques es realitzaràn al local de l'ECT, les pràctiques es comunicaràn el mateix dissabte dia 15.  Per inscriure's al curs s'ha d'emplenar el següent formulari:  <FORMULARI D'INSCRIPCIÓ> El preu del curs són 15€ per a SOCIS i de 3 0 € per a NO SOCIS. S'ha de fer un bizum al següent número de telèfon: 678769057. També per qualsevol dubte podeu contactar amb aquest número.  La programació serà la seguent:(els horaris son orientatius) Dissabte 15 febrer: Local ECT: c/ Rosa Maria Moles n8. 9.30h a 1.30: - Introducció PA muntanya - Kit bàsic PA  - Suport Vital Bàsic: PAS, RCP simulada amb ninot i DEA, obstruccions via aèrea.  Stop per dinar 16 a 19h :  -Maneig en condicions crítiques:      ...

Avenc dels Mamelots 25/08/19

AV.DELS MAMELOTS – FALTA O2 – 25/08/2019 Un cop acabats els treballs a la Cova del Iaio sembla que tots ens hem relaxat un poc. Els Espeleoxulets, esgotats de tantes entrades compulsives a la cova, la deixen una mica aparcada... que no acabada. L’activitat a nivell de grup l’hem parat, però algun dels joves, acompanyats de Vicent i Sarai , han fet una bona campanya d’exploracions i travesses a Setmana Santa a Cantàbria i altres als Ports. Mantenir el grup inicial de joves cohesionat és complicat: època d’exàmens, barrancs, estiu, la calor,   la marxa,.... En l’àmbit individual, lo important és que ningú ha parat l’activitat d’espeleo. Aquest diumenge hem aconseguit reunir-nos: Ferran. Ricard i Adolfo , els “Alguerós”, i reiniciar l’activitat a l’Avenc dels Mamelots. La cavitat, després de tants anys, no ha canviat, excepte per a un que diu que la boca s’ha estretit un poc.  Un cop superat el primer pas entre lloses, ens sobta veure un petit aparell ...

FORAT DEL TOLL (10/09/16)

FORAT DEL TOLL – ALFARA DE CARLES – 10/09/2016 A finals d’agost, Pedro ens porta a una escletxa al mig del Barranc de Toll . Aquesta, és utilitzada per uns companys escaladors com a zona de refresc durant l’accés a les vies d’escalada. El primer que ens sorprèn, és el fort canvi de temperatura en entrar a l’enfonsament del barranc. Tampoc són normals les tres grans carrasques i   l’enorme figuera existent a la mateixa boca de la cavitat i, per rematar-ho, el fort corrent d’aire que hi surt continu i molt gelat. La curta aproximació - 200 metres dels cotxes- fa que ens decidim a iniciar una desobstrucció amb material pesat. Durant dues setmanes la temperatura de l’aire que surt de l’interior, s’ha mantingut en 15ºC. El nom del barranc, el dóna el toll que es forma amb l’aigua que surt de la cavitat i es manté fins que torna la sequera. La boca del forat, s’obre a l’exterior, a causa del gran plegament que ara està vertical i crea una inestable escletxa que va des...