Passa al contingut principal

Canal de la Salleta del Pinell

Aquest dilluns 31/01 Marc i Victor anem a fer la Canal de la Salleta del Pinell, ubicada a la vall del Barranc del Regatxol al Mas de Barberans, l'afluent principal del Barranc de Carroveres.


DURACIÓ: 2H 04 MINUTS

APROXIMACIÓ: 30-45 MINUTS

DESCENS: 1H  

RETORN: 15-30 MINUTS 

MATERIAL NECESSARI: Corda de 50m

Es tracta d'una canal que es manté seca durnat tot l'any i en poques ocasions, quan hi ha llevant, porta aigua.

L'activitat en la seva totalitat ens va costar unes 2 hores, ja que només érem 2 però normalment pot costar de 2:30 a 3 hores. L'aproximació consta d'uns 1'25 km amb 300 m de sendera marcada amb una línia roja ben vistosa. 

Per guiar-mos bé i saber el punt on ens haurem de desviar per entrar a la canal, nosaltres vam agafar de referència que ens trobaríem 2 tarteres. La primera, la sendera la remonta lleugerament per la part inferior  i uns metres després d'aquesta, trobarem la 2a. En aquest punt s'aprecia una sendereta poc marcada que ens encara per baixar per la tartera, i allí és on comença l'aventura. 

Baixem 200m per un barranc molt ampli amb vegetació i comencem en uns ressalts i poc a poc la canal es va tancant, on comencem a trobar ràpels tots equipats en químics.

La canal a mesura que l'anem descendint es va estretint. Hi trobem un total de 10 ràpels on el més llarg de tots fa uns 25 m. Tots són molt seguits i el desnivell és prou pronunciat. Així amb una corda de 50m es pot realitzar sense cap problema. Els últims  ràpels tenen una amplada de canal de menys de mig metre, cosa que la fa molt impressionant. 

Un cop baix seguirem la barrancada on desenboca la canal que ens duu al barranc del Regatxol. Allí podem pujar a la pista i caminar fins on hem deixat els vehicles. 

És una canal molt divertida de fer, la seva morfologia tant estreta la fa molt impressionant. A més l'entorn on s'ubica és espectacular, el terreny és molt abrupte i la vall esta plena de parets i formes geològiques molt peculiars.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Curs nivell 1 Barranquisme.

CURSO DE INICIACIÓN EN EL BARRANQUISMO PROGRAMACIÓN DEL CURSO <FORMULARIO DE INSCRIPCIÓN> 1er Fin de semana Sábado 9h-14h  Presentación del curso y charlas teóricas. Lugar de encuentro En el local del ESPELEO CLUB TORTOSA:  Teóricas: -Historia del barranquismo -Material y seguridad -Progresión -Ecología y protección del medio Objetivos: Alcanzar los conocimientos teóricos por la iniciación al descenso de barrancos. Conocer las técnicas y materiales utilizados en la actividad. 15h-20h Practicas en pared, Barranco de Sant Antoni Lugar de encuentro. Barranco san antoni Objetivos: Aprendizaje y práctica de técnicas de progresión en cuerda, pasamanos rapel en clasico con 8 , (rapido, doble, simple) llave de bloqueo, rapel guiado, nudo dinámico, machard, ascensión por cuerda materiales de fortuna. Conocimiento del medio Domingo 8h-16h Prácticas en Barranco de Vallfiguera. Lugar de encuentro Oficinas del Parque Natural en Roquetes : . Objetivos: Practica y conocimiento

AVENC CP7

  Bones companys/es,  Ja fa anys que es van deixar els treballs ''als CPs'' pels nostres veterans. El concepte CP neix al 1985 amb el descobriment del CP.1 i el CP.3. Amb aquestes troballes van seguir les prospeccions per la zona més alta buscant possibles connexions amb aquests.  La tercera d'aquestes importants troballes va ser el CP.7, que es va explorar al mateix temps que el CP.4 i el CP.6 durant l'any 1987. Potser és la més remota de les 3, ja que l'aproximació i retorn és més intens i també és la que esta més allunyada del parquing. Aquesta es va acabar de topografiar l'octubre del 1987. L’any 2023 ha estat un any en el que s'ha treballat molt a la zona dels CPs, sobretot a la part alta. S'ha realitzat una ficha tècnica actualitzada del CP-4, s'ha seguit amb el reequipament i exploració del CP-6, s'han realitzat noves prospeccions i s'han realitzat desobstruccions a alguna que altra troballa interesant... i finalment s’ha reeq

Calendari 2024!