Passa al contingut principal

Canal de la Salleta del Pinell

Aquest dilluns 31/01 Marc i Victor anem a fer la Canal de la Salleta del Pinell, ubicada a la vall del Barranc del Regatxol al Mas de Barberans, l'afluent principal del Barranc de Carroveres.


DURACIÓ: 2H 04 MINUTS

APROXIMACIÓ: 30-45 MINUTS

DESCENS: 1H  

RETORN: 15-30 MINUTS 

MATERIAL NECESSARI: Corda de 50m

Es tracta d'una canal que es manté seca durnat tot l'any i en poques ocasions, quan hi ha llevant, porta aigua.

L'activitat en la seva totalitat ens va costar unes 2 hores, ja que només érem 2 però normalment pot costar de 2:30 a 3 hores. L'aproximació consta d'uns 1'25 km amb 300 m de sendera marcada amb una línia roja ben vistosa. 

Per guiar-mos bé i saber el punt on ens haurem de desviar per entrar a la canal, nosaltres vam agafar de referència que ens trobaríem 2 tarteres. La primera, la sendera la remonta lleugerament per la part inferior  i uns metres després d'aquesta, trobarem la 2a. En aquest punt s'aprecia una sendereta poc marcada que ens encara per baixar per la tartera, i allí és on comença l'aventura. 

Baixem 200m per un barranc molt ampli amb vegetació i comencem en uns ressalts i poc a poc la canal es va tancant, on comencem a trobar ràpels tots equipats en químics.

La canal a mesura que l'anem descendint es va estretint. Hi trobem un total de 10 ràpels on el més llarg de tots fa uns 25 m. Tots són molt seguits i el desnivell és prou pronunciat. Així amb una corda de 50m es pot realitzar sense cap problema. Els últims  ràpels tenen una amplada de canal de menys de mig metre, cosa que la fa molt impressionant. 

Un cop baix seguirem la barrancada on desenboca la canal que ens duu al barranc del Regatxol. Allí podem pujar a la pista i caminar fins on hem deixat els vehicles. 

És una canal molt divertida de fer, la seva morfologia tant estreta la fa molt impressionant. A més l'entorn on s'ubica és espectacular, el terreny és molt abrupte i la vall esta plena de parets i formes geològiques molt peculiars.
Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campamento Vallina 2021

  Campamento Vallina 2021 29/07/21 al 08/08/21 Después de meses de preparativos y organización por fin llego el día y un buen grupo de espeleolog@s de diferentes zonas geográficas nos encontramos en Arredondo para iniciar un gran proyecto.  Durante esta semana se han realizado muchas entradas y horas de permanencia en el C1, resumir y detallar los trabajos realizados seria muy extenso así que detallaremos cada ataque en el siguiente calendario .  Cabe destacar que el campamento ha sido un éxito, ya que el objetivo de toma de contacto con el sistema y el grupo, no podía haber ido mejor.  Trabajar con grandes personas solo puede dar grandes momentos. Gracias a todos por esta semana que da inicio a nuestro proyecto. 1. Vicente 2. Sarai 3. Albert Albesa 4. Ivet 5. Alexis 6. Alberto Olcina 7. Carlos Maraver 8. Oscar Escolar  9. Isma Marin 10. Jordi Gisbert 11. Sara Valls 12. Alicia Baeza 13. Víctor Verges 14. Marc Martínez 15. Isma Gallera 16. Mar Margalef 17. Lee 18. Luis Almela 19. Hèctor

II CURSO DE INICIACIÓN A LA TOPOGRAFÍA DIGITAL EN ESPELEOLOGÍA

Este curso va dirigido a espeleólogas/os que dispongan de conocimientos de topografía y quieran iniciarse en un método digital. En esta primera parte nos centraremos en el trabajo de campo con TOPODROID. Veremos varios métodos para la toma de datos, como detectar errores y corregirlos. Tras la toma de datos, realizaremos el dibujo y aprenderemos a editarlo para poder realizar una exportación en diferentes formatos Therio, Survex, DXF, SVG,PNG...  Finalmente realizaremos una breve practica de edición y procesado de datos con Xtherion. PROGRAMA Sábado 26: 9:00-13:00- Local Espeleo Club Tortosa -Teórica topografía digital -Instalación y configuración Topodroid 15:00-18:00 -Sistemas para toma de datos Domingo 27: 9:00-14:00- Local Espeleo Club Tortosa -Toma de datos, edición y dibujo -Exportación de datos -Demostración procesado de datos con Xtherion MATERIAL Para el desarrollo del curso el/la alumno/a deberá traer: -Casco con iluminación -Mono espeleología -Equipo de progresión vertical c

Avenc CP.3 // 01-05-2021

  Avenc CP. 3 - Avenc de la Solana o del Mort. [01-05-2021] Sortida al CP3 amb companys de del club i de la UEC Tortosa. Quedem a les 9 del matí al pàrquing del barranc de Lloret (9.15 per als tardons). Ens organitzem el material conjunt i comencem a caminar. L’aproximació son mes o menys 3 km durs sobretot després del salt de Cova Pintada. L’última pujada per la tartera et fa arribar bufant a la bova del avenc..... Tot i així el lloc és preciós i les vistes compensen l’esforç de lluny. Powered by Wikiloc Un cop a la boca fem un mos i cap avall!  Ens sorprèn que dintre la cavitat xorra aigua per tot arreu, Vicent i Sarai que han estat múltiples vegades a aquesta cavitat comenten que no l’havien vist mai així. Primer visitem la via de la sala Gran, la sala més gran dels Ports. Les dimensions d’aquesta sala són espectaculars.... i visitem la sala del curset i la sala del Llac, aquest ple del tot. Després ens disposem a acabar de topografiar les incògnites d’un parell de gateres que es