Passa al contingut principal

Avenc de la Barcina 24/02/19


AVENC DE LA BARCINA  -150 m.f   - 24/02/2019 -

Amb els treballs d’extinció d’un foc forestal, es localitza la boca que havia estat camuflada pels boixos i la malesa existent.



Estem parlant de l’any 1982., i és llavors quan la SIRE –actualment Espeleo Club Tortosa-, explorem i topografiem la cavitat en la seva totalitat.


Diverses vies verticals, ens porten fins cota -90 m.f.. Després de nombroses visites, diversos cursos d’iniciació i fins i tot una pràctica de rescat d’espeleo socors, la cavitat va quedar prou remenada i trepanada com per realitzar ja, una instal.lació definitiva per una sola via amb parabolts inox i ancoratges químics.
Ara, de nou la utilitzem com cavitat escola.
Aquest diumenge, Adolfo amb un ajudant d’excepció: Manel Roso “Nelo”, portem de nou 3 E.X. : Marc, Miquel i Ricard`.
Fins -46 m.f., cap problema. L’últim fraccionament un poc aeri, ha donat algun mal de cap. El segon pou amb dos químics de capçalera i tres ancoratges més, tampoc.
Com hem de tornar amb la resta del grup, decidim iniciar l’ascens, fent pràctica de des-equipar i transport de material.











Algun bufit i gemec fins que no escalfem motors, ens porten a la base del pou de sortida. Tot va bé fins que Marc comprova per què als mosquetons Micro posa: NOT FOR CLIMBING. Els usem per mantenir el Croll vertical a l’arnès de pit. Però,  ser tan minimalistes, algun cop et dóna un ensurt.



La imatge del dia, la dona Nelo, abraçant-se i petonejant la biga de ferro instal.lada fa un grapat d’anys a la boca de la cavitat, per ell mateix i companys del Grup. Dinàmic. És que després de tants anys, la coneixia de petiteta.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

1er RALLY D'ESCALADA TERRES DE L'EBRE

  Bones muntanyeros!! Estem molt orgullosos de presentar-vos la 1 a Edició del Rally d'escalada de les Terres de l'Ebre!  Després de més de 6 mesos de preparació ja podem dir que es una realitat!  Us semblara extrany aque un club d'espeleologia realitze un esdeveniment d'escalada, pero el que ens uneix a totes dues disciplines, al fi i al cap, es la passio per fer el que ens agrada a la muntanya. Tambe ho hem vist oportu, ja que a les Terres de l'Ebre no s'esta realitzant cap concentracio, trobada, cursos d'aquest esport...  Es per aixo que una de les finalitats d'aquest Rally d'Escalada, es incentivar aquest esport d'una manera mes propera als col•lectius de muntanya en uns entorns privilegiats dels que disposem. Agraïr a l'Associació Esportiva Caranord pel seu suport i colaboració amb l'edició i a l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan pel recolzament i cessió d'espais municipals a l'organització i participants. També agraïr

Avenc C.P.4

PODEU TROBAR UNA CRÒNICA MÉS RECENT I AMB UNA FICHA TÈCNICA ACTUALITZADA ---> AQUI <--- Aquest finde passat, els 'espeleoxulets' (Alba, Marc, Maria, Victor i Enric) ens vam reagrupar per tornar a iniciar l'activitat espeleològica.  Després de meditar les possibles cavitats vam decidir-mos per fer el CP4. El primer contratemps va aparèixer al primer pou, ja que ens vam deixar de instal·lar un speed, pero entre Maria i Marc amb paciencia ho vam poder arreglar.  A continuació unes gateres fins una bifurcació, on ens vam desviar  a una saleta que no continua. Un cop retrocedit comencem a baixar pels pous estrets fins a una finestra, un dels passos més tècnics i molt xulo.  Aquí per desgracia Enric va tenir que marxar i no va poder fer fons... compromisos familiars.  A partir d'allí vam baixar per la via ràpida fins -100m.  Després de fer un mos i recuperar forces.... Amuuuuuunt! Les noies que anaven les primeres van pujar ben rapidet, Marc que portava Mac

Calendari 2024!