Passa al contingut principal

AVENC CP7

 Bones companys/es, 

Ja fa anys que es van deixar els treballs ''als CPs'' pels nostres veterans. El concepte CP neix al 1985 amb el descobriment del CP.1 i el CP.3. Amb aquestes troballes van seguir les prospeccions per la zona més alta buscant possibles connexions amb aquests. 

La tercera d'aquestes importants troballes va ser el CP.7, que es va explorar al mateix temps que el CP.4 i el CP.6 durant l'any 1987. Potser és la més remota de les 3, ja que l'aproximació i retorn és més intens i també és la que esta més allunyada del parquing. Aquesta es va acabar de topografiar l'octubre del 1987.

L’any 2023 ha estat un any en el que s'ha treballat molt a la zona dels CPs, sobretot a la part alta. S'ha realitzat una ficha tècnica actualitzada del CP-4, s'ha seguit amb el reequipament i exploració del CP-6, s'han realitzat noves prospeccions i s'han realitzat desobstruccions a alguna que altra troballa interesant... i finalment s’ha reequipat l'avenc CP.7 amb motiu de la 2a Trobada Vallinera als Ports.
 

Reequipar aquesta cavitat ha costat 2 jornades. El diumenge 17 de desembre, Pau Otero, 'Raw' i Marc vam poder reequipar gairebé 2/3 parts de la cavitat, fins a la capçalera del p.35. Per horaris i calentament de taladro... vam tenir que deixar la feina, acabant de baixar fins al fons de la cavitat per la intsalació de spits antiga per reconeixer la resta de cavitat i així anotar el material necessari per acabar la feina. 

El dijous 21, Marc i 'Raw' acabem la feina reequipant el p.35. Sense dubte la cavitat val la pena per aquest pou. 

Un cop acabada la feina s'ha realitzat una nova edició de la topografia, marcant les linies de progressió i el material necesssari. 


Esperem que els que us animeu a anar a visitar la cavitat la pugueu disfrutar tant com ho hem fet reequipant-la, el nostre objectiu es deixar les nostres cavitats amb el millor equipament possible. 

No dubteu en contactar-mos, ens faria ilusio saber qui va a fer visita a la cavitat i que ens feu feedback!Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AVENC CP.6

- Link: <TOPOGRAFIA (pdf, alta resolució)> - Links: ->FITXA EN CATALÀ<- ->FICHA EN CASTELLANO<- El CP.6 és una de les cavitats més remarcables del nostre Massís, sobretot per tractar-se de la més profunda d'aquest, de Tarragona i la 5a a nivell Català, sent superada únicament per L'avenc de l'Esquerrà, la Cigalera de l'Obaga de Baleran, Cova Cuberes i el Sistema de la Bergadera. A diferencia de altres cavitats del Port, el CP.6 no és coneguda precisament pels seus espeleotemes, ja que la cavitat alberga escasses formacions, la majoria d'aquestes sense cap interés. Tot i això, sí que és coneguda per ser una de les cavitats més dures que es poden realitzar als Ports, i després d'haver estat treballant durant aquests últims 3 anys amb ella, podem afirmar que és sense dubte la més dura i destructora. Us farem un petit resum de la història d'aquest avenc. L'any 1985 es van descobrir a la part baixa del Barranc de Cova Pintada

Avenc de la Barcina 24/02/19

AVENC DE LA BARCINA   -150 m.f    - 24/02/2019 - Amb els treballs d’extinció d’un foc forestal, es localitza la boca que havia estat camuflada pels boixos i la malesa existent. Estem parlant de l’any 1982 ., i és llavors quan la SIRE –actualment Espeleo Club Tortosa -, explorem i topografiem la cavitat en la seva totalitat. Diverses vies verticals, ens porten fins cota -90 m.f.. Després de nombroses visites, diversos cursos d’iniciació i fins i tot una pràctica de rescat d’espeleo socors, la cavitat va quedar prou remenada i trepanada com per realitzar ja, una instal.lació definitiva per una sola via amb parabolts inox i ancoratges químics. Ara, de nou la utilitzem com cavitat escola. Aquest diumenge, Adolfo amb un ajudant d’excepció: Manel Roso “Nelo ”, portem de nou 3 E.X. : Marc, Miquel i Ricard`. Fins -46 m.f., cap problema. L’últim fraccionament un poc aeri, ha donat algun mal de cap. El segon pou amb dos químics de capçalera i tres ancoratges més,