Passa al contingut principal

AVENC CP7

 Bones companys/es, 

Ja fa anys que es van deixar els treballs ''als CPs'' pels nostres veterans. El concepte CP neix al 1985 amb el descobriment del CP.1 i el CP.3. Amb aquestes troballes van seguir les prospeccions per la zona més alta buscant possibles connexions amb aquests. 

La tercera d'aquestes importants troballes va ser el CP.7, que es va explorar al mateix temps que el CP.4 i el CP.6 durant l'any 1987. Potser és la més remota de les 3, ja que l'aproximació i retorn és més intens i també és la que esta més allunyada del parquing. Aquesta es va acabar de topografiar l'octubre del 1987.

L’any 2023 ha estat un any en el que s'ha treballat molt a la zona dels CPs, sobretot a la part alta. S'ha realitzat una ficha tècnica actualitzada del CP-4, s'ha seguit amb el reequipament i exploració del CP-6, s'han realitzat noves prospeccions i s'han realitzat desobstruccions a alguna que altra troballa interesant... i finalment s’ha reequipat l'avenc CP.7 amb motiu de la 2a Trobada Vallinera als Ports.
 

Reequipar aquesta cavitat ha costat 2 jornades. El diumenge 17 de desembre, Pau Otero, 'Raw' i Marc vam poder reequipar gairebé 2/3 parts de la cavitat, fins a la capçalera del p.35. Per horaris i calentament de taladro... vam tenir que deixar la feina, acabant de baixar fins al fons de la cavitat per la intsalació de spits antiga per reconeixer la resta de cavitat i així anotar el material necessari per acabar la feina. 

El dijous 21, Marc i 'Raw' acabem la feina reequipant el p.35. Sense dubte la cavitat val la pena per aquest pou. 

Un cop acabada la feina s'ha realitzat una nova edició de la topografia, marcant les linies de progressió i el material necesssari. 


Esperem que els que us animeu a anar a visitar la cavitat la pugueu disfrutar tant com ho hem fet reequipant-la, el nostre objectiu es deixar les nostres cavitats amb el millor equipament possible. 

No dubteu en contactar-mos, ens faria ilusio saber qui va a fer visita a la cavitat i que ens feu feedback!Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Curs nivell 1 Espeleologia.

  CURSO DE INICIACIÓN A LA ESPELEOLOGÍA <FORMULARIO DE INSCRIPCIÓN> PROGRAMACIÓN DEL CURSO NIVEL 1 1r fin de semana Sábado lugar : local de espeleoclub Tortosa 9h-14h  presentacion del curso y contenido teórico. Contenido; -historia de la espeleologia y sistema federativo -material personal -seguridad y prevención de accidentes -progresión -ecología y protección del medio  Objetivos reconocer y asociar los conocimientos teóricos para la iniciación a la Espeleología. 15h-20h   practicas de progresión en cavidad horizontal -marcha -trepada -oposición  -pasos estrechos  -gateras -conocimiento del medio, toma de contacto y limpieza de la cavidad. Domingo 8h-16h   practicas en el  Barranco San Antoni Objetivos; -Conocer el material, colocación y uso correcto -practica de nudos -descenso por cuerda con descensor autoblocante -bloqueo del descensor -aseguramiento desde abajo al compañero  -ascenso -descenso -paso de fraccionamientos (ascenso descenso) -recogida correcta de material 2º F

Fes-te Soci! Federativa 2024!

 Vols ser soci de l'ECT? Bé! La quota són 30€ anuals que es paguen a principis d'any. Només has de fer Bizum a aquest telèfon 639827207 o bé mitjançant transferència bancària al següent número de compte: ES87 2100 0019 4602 0097 6024 posant de concepte el teu nom precedit de 'CUOTA SOCI' (per exemple: Concepte: Jaimito Joroño CUOTA SOCI'). Un cop fet l'ingrés ja formaràs part d'aquest gran equip.💪🏻 Vull federar-me amb vosaltres, com ho faig? Fantàstic! Aleshores juntament amb la quota anual de soci hauràs d'abonar el preu de la federativa escollida, fent Bizum al telèfon o transferencia al compte indicant abans. Com us passo les meves dades personals? Simple! Heu d'emplenar aquest formulari i automàticament quan s'hagi rebut el pagament, gestionarem la vostra assegurança i/o quota de club. <EL PODEU EMPLENAR AQUÍ> Quan tinguem les teves dades t'afegirem als respectius grups de whatsapp perquè estiguis al dia de les novetats i activita

Avenc CP.3 // 01-05-2021

  Avenc CP. 3 - Avenc de la Solana o del Mort. [01-05-2021] Sortida al CP3 amb companys de del club i de la UEC Tortosa. Quedem a les 9 del matí al pàrquing del barranc de Lloret (9.15 per als tardons). Ens organitzem el material conjunt i comencem a caminar. L’aproximació son mes o menys 3 km durs sobretot després del salt de Cova Pintada. L’última pujada per la tartera et fa arribar bufant a la bova del avenc..... Tot i així el lloc és preciós i les vistes compensen l’esforç de lluny. Powered by Wikiloc Un cop a la boca fem un mos i cap avall!  Ens sorprèn que dintre la cavitat xorra aigua per tot arreu, Vicent i Sarai que han estat múltiples vegades a aquesta cavitat comenten que no l’havien vist mai així. Primer visitem la via de la sala Gran, la sala més gran dels Ports. Les dimensions d’aquesta sala són espectaculars.... i visitem la sala del curset i la sala del Llac, aquest ple del tot. Després ens disposem a acabar de topografiar les incògnites d’un parell de gateres que es