Passa al contingut principal

CRÒNICA DEL CURS D'ESPELEOSOCORS NV1-Evacuació

Aquest 18 i 19 de febrer es va realitzar el primer curset d'espeleosocors. Amb la colaboració de Rober Ferrer, formador i asesor en tècniques verticals i rescat para lloc de dificil accés, espeleosocorrista i tècnic de l'escola catalana d'espeleologia. 
El dissabte comencem el dia amb una sessió teòrica per posar-mos en cotext i explicar-mos les bases de l'Espeleosocors. Després de la teoria toca replenar la panxa de churros i cap al Barranc de St. Antoni.
Primer que res veiem el funcionament de la camilla petzl, que estarem utilitzant durant els 2 dies i fem un simulacre de transport de ferit fins a les intslacions del barranc. Al barranc comencem amb  repàs de material que estarem usant durants dels dies, polifrens i politges i triangulacions. 
A contincuació montem una tirolina i tot el montatge per primer baixar-la a baix del barranc i posteriorment pujar-la. 
Amb això finalitzem el primer dia!
El sogon dia comecem amb ascens amb contrapés i posteriorment ja comencem amb la simulació combinant les diferents tècniques que hem aprés fins ara, creant diferents equips que s'encarregaven amb cada una de les parts del rescat. Assignació de rols, treball en equip, bona comunicació entre els diferents equips ... es van posar moltes coses en pràctica. 
Després d'aquesta pràctica vam fer una parada per menjar i després unaltra pràctica amb alguna variació respecte la que haviem realitzat durant el matí, intentant millorar tots els aspectes analitzats durant la primera pràctica, així com nova assignació de rols. 

Ens quedem molt satisfets amb el curs que ha impartit Rober, ha estat molt interesant i l'ambient ha estat de 10. Vam poder practicar totes les maniobres programades i posar-mos en el rol d'un equip d'espeleosocors. Gràcies a Rober Ferrer per venir a impartir aquest curs amb nosaltres, així com a tots els cursetistes. 

Hem d'agrair al parc de Bombers de Tortosa per haber-mos cedit la camilla amb la qual hem pogut realitzar les pràctiques. 
També agrair a la nostra maniqui 'Ramona' per tenir tanta paciencia amb nosaltres... jeje 

Ens veiem a les profunditats!!

--------------------------CASTELLANO--------------------------
Este 18 y 19 de febrero se realizó el primer cursillo de espeleosocorro, con la colaboración de Rober Ferrer, formador y asesor en técnicas verticales y rescate de espacios de difícil acceso, espeleosocorrista y técnico de la escuela catalana de espeleología.

El sábado empezamos el día con una sesión teórica para ponernos en cotexto y contarnos las bases del Espeleosocoro. 
Después de la teoría toca llenar la barriga de churros y nos vamo al Barranco de St. Antonio. 
Primero de todo vemos el funcionamiento de la camilla petzl, que estaremos utilizando durante los 2 días y hacemos un simulacro de transporte de herido hasta las instalaciones del barranco 
En el barranco empezamos con repaso de material que estaremos usando durante los días, polifrenos , poleas y triangulaciones. A continuación montamos una tirolina y todo el montaje para primero descenderla abajo del barranco y posteriormente subirla. ¡Con esto finalizamos el primer día! 

El segundo día empezamos en ascenso con contrapeso y posteriormente ya empezamos con la simulación combinando las diferentes técnicas que hemos aprendido hasta ahora, creando diferentes equipos que se encargaban con cada una de las partes del rescate. Asignación de roles, trabajo en equipo, buena comunicación entre los distintos equipos... se pondrán muchas cosas en práctica. Después de esta práctica hacemos una parada para comer y a continuacion otra práctica con alguna variación respecto a la que habíamos realizado durante la mañana, intentando mejorar todos los aspectos analizados durante la primera práctica, así como nueva asignación de roles. 

Nos quedamos muy satisfechos con el curso que ha impartido Rober, ha sido muy interesante y el ambiente ha sido de 10. Pudimos practicar todas las maniobras programadas y ponernos al rol de un equipo de espeleosocoro. Gracias a Rober Ferrer por venir a impartir este curso con nosotros, así como a todos los cursillistas. 

Debemos agradecer al parque de Bomberos de Tortosa por habernos cedido la camilla con la que hemos podido realizar las prácticas. También agradecer a nuestra maniqui 'Ramona' por tener tanta paciencia con nosotros... jeje

¡Nos vemos en las profundidades!
Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fes-te soci!! Llicència Federativa 2023

  AQUEST ANY FEDERA'T A  L' ESPELEO CLUB TORTOSA     Per poder Federar-te has de ser soci del Espeleo Club Tortosa,  la quota de soci son 30€ Llista de preus Llicencia FCE 2023 Perquè federar-se? Quan pagues la llicència de la FCE, no només obtens una assegurança mèdica en cas d'accident, també participes del col·lectiu espeleològic. Que significa això? Doncs que tots els diners que es recullen durant la temporada per l'assegurança mèdica fan  pot comú  per pagar els serveis mèdics i rescats dels companys i companyes que pateixen una lesió. Quan s'acaba el pot, la federació haurà de posar el que falta i a l'any següent l'asseguradora pujarà els preus o no renovarà la pòlissa.   Tots som solidaris amb els lesionats ! La quota per a la federació, permet mantenir la seva estructura i sufragar les despesses dels voluntaris per ofereixen el seu temps per al col·lectiu. Això permet defensar els drets del espeleòlegs davant de l'administració, garantir la forma

Travessies a Cantàbria! Escapada de Setmana Santa.

Ha tardat en arribar, però aquí tenim la crònica de les travessies de setmana santa. Aprofitant que els nostres companys del grup d'exploració Vallina van organitzar una 'mini-campanya' amb una entrada forta d'unes 15 persones, els ''pollitos'' vam organitzar una sortida per fer travesses d'iniciació per  començar a agafar autonomia espeleològica. Els ''pollitos'' en algun moment han de madurar a galls i gallines!! El grup de travesses va ser prou numerós i de diferents grups espeleològics. Per un cantó Xavi del Espeleo Club Dinàmics; Anna, Victoria i Isma de la UEC Tortosa; Diego, Sergio i Mindaguas del Club GEME de Madrid i finalment de l'Espeleo Club Tortosa Alicia, Marc, Víctor, Jordi i Mar.  Les travesses programades per als 3 dies d'activitat són: Narizón-Palomas, Tonio- Cañuela i finalment Cuivo-Mortero.  Així 14 de Abril posem camí cap a Cantàbria! I després de 7 llarges hores de cotxe ens plantem al alberg del restaur

Curs d'Autosocors en Espeleología N2

Bones companys/es, Dins del marc de la tecnificació d'aquest 2023, us presentem el curs d'autosocors nivell 2. Aquest curs està orientat per als qui ja coneguin les tècniques de bàsiques d'autosocors i en vulguin ampliar els coneixements. El dirigirà el nostre company Carlos Maraver, monitor de la Federació Catalana d'Espeleologia i membre del Grup d'Exploració Vallina. PROGRAMACIÓ: DISSABTE 28/01 - AVENC 600 9:15hs trobada al parking (entrada a la pista refugi Cova Cambra). Presentació de l'activitat. *10hs inici de les pràctiques:* - Recordatori maniobres bàsiques - Pas de fraccionament amb ferit - Accés desde a dalt amb bloquejador s - Accés desde a dalt amb corda auxiliar - Pas de nus amb ferit *17hs-18hs fi de les pràctiques* DIUMENGE 29/01 - 9:30hs AVENC 600-COVA CAMBRA Trobada al parking (entrada a la pista refugi Cova Cambra). *10hs inici de les pràctiques:* - Sistema Egan - Ascens des capçalera *14hs fi de les pràctiques* Les inscripcions estraràn ober