Passa al contingut principal

Surtida al Parc Natural de los Valles Occidentales-Valle de Hecho

Divendres, dia 20 de Maig, Sarai, Vicent i Marc ens escapem als Pirineus Aragonesos amb Rober i Ivet per visitar el Parc Natural de los Valles Occidentales. 
Així divendres carreguem tot a la furgo i fem camí cap al Valle de Hecho, al Refugio de Pescadores on mos trobem amb els nostres companys i on pasarem la nit. 
Dissabte matinem i ens desplacem al Refugi de la Selva de Oza on começarem una excurció que ens permetrà veure alguns dels paratges únics d'aquesta part del pirineu. 

Powered by Wikiloc
Comencem la ruta a la espectacular Selva de Oza, una preciosa massa forestal de fagedes i avets.
Els primers km de la ruta és on es concentren la majoria del desnivell.
En 6'4 km remuntem 1200 metres, i després de 3 hores coronem el Castillo d'Acher. El sender es molt clar i esta perfectament senyalitzat amb cartells, sol hi ha una petita grimpadeta per pujar a la collada del Castillo d'Acher que es fà sense cap inconvenient. 
Després d'una bona menjada, baixem  reprènent el mateix camí fins a unes pedres grans on agafarem el sender que va cap a l'esquerra. Aquest tram de la ruta és el més espectacular, hi ha un contrast de colors increible, entre el roig del terra, el verd de la gespa i el blanc dels nevers. Pareix que estiguem a un altre planeta. 
Atravessant aquest indret únic, remuntem al Puerto de Acherd on começarem el descens a Aguas Tuertas. Aquest tram no hi ha un sender clar, però no hi ha pèrdua.


Una vegada a la Vall trobem una sendereta que va per l'esquerra. Sol cal veure les fotografies per veure lo bonica que és aquesta vall. També aprofitem per refrescar-mos i fer un bany al riu. 
Arribem a un petit refugi i comencem a baixar per la carretera de Aguas Tuertas. Recomanem que es fagi combinació de cotxes deixant un cotxe al camping de la selva de Oza i l'altre a Guarrinza, que és fins on es pot pujar amb cotxe.L'últim tram de la ruta són 10 km pista que s'acaben fent prou pesats. 
Un cop al cotxe ho celebrem amb unes bones cerveses i tornem al Refugi de Pescadors. 

El dia següent ens proposem anar a fer un dels barrancs de la zona. Barallant les diferents opcions decidim fer el Barranco de Siresa. És un barranc d'iniciació , sense dificultats tècniques, molt obert  i amb un accés i retorn senzills. 
Powered by Wikiloc
És un barranc molt atractiu excavat en flysch.  El vam poder agafar en un caudal molt disfrutón on vam poder fer molts de saltos i algun que atre tobogan. Amb 2 cordes de 20 metres és pot realitzar sense cap inconvenient.
Deixem el cotxe i ja un cop al barranc ens posem els neoprès i comencem el descens. Aquí ja podem contemplar les màgiques formes del flysh.
 Després de dos desgrimpades fàcils, arriba el primer ràpel és d'uns 15m. Comença l'aventura. 

Després de 1h 30 de barranc alternant salts i rapels arribem al últim ràpel de 17 m on després de 10 minuts trobem el retorn a uns metres d'una tuberia que creua el Barranc. En 5 ' ja hi som al cotxe. 

Després d'un bon dinar al poble de Hecho, ens despedim de Rober i Ivet i ens en tornem cap a casa.
Un fi de setmana ple de rises i indrets espectaculars. Hi tornarèm!

''Y con esto echo el Valle de Hecho ya estaria echo'' 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avenc de la Barcina 24/02/19

AVENC DE LA BARCINA   -150 m.f    - 24/02/2019 - Amb els treballs d’extinció d’un foc forestal, es localitza la boca que havia estat camuflada pels boixos i la malesa existent. Estem parlant de l’any 1982 ., i és llavors quan la SIRE –actualment Espeleo Club Tortosa -, explorem i topografiem la cavitat en la seva totalitat. Diverses vies verticals, ens porten fins cota -90 m.f.. Després de nombroses visites, diversos cursos d’iniciació i fins i tot una pràctica de rescat d’espeleo socors, la cavitat va quedar prou remenada i trepanada com per realitzar ja, una instal.lació definitiva per una sola via amb parabolts inox i ancoratges químics. Ara, de nou la utilitzem com cavitat escola. Aquest diumenge, Adolfo amb un ajudant d’excepció: Manel Roso “Nelo ”, portem de nou 3 E.X. : Marc, Miquel i Ricard`. Fins -46 m.f., cap problema. L’últim fraccionament un poc aeri, ha donat algun mal de cap. El segon pou amb dos químics de capçalera i tres ancoratges més,

COVA DEL IAIO

Mola de Catí, Tortosa. Història: El 9 de març de 2019 membres del ECT (Espeleo Club Tortosa) mentre feien activitat a l’Avenc de la Barcina i gràcies a uns prismàtics, van localitzar un forat al cingle de la Mola de Catí. Trobada a peu gràcies als prismàtics i a la comunicació amb telèfons mòbils, es va comprovar que la cavitat tenia continuació. En diverses entrades membres del ECT i la UEC Tortosa van explorar la cavitat, després de forçar diverses estretors, van trobar sales de volums considerables i un recorregut prou digne. Al mes d’abril Vicente Barraquet, va realitzar la topografia de tota la cavitat coneguda. HISTòRIES D’EXPLORACIÓ: LA COVA DEL IAIO – MOLA DE CATI – 09/03/2019 LA COVA DEL IAIO – “FINAL FELIÇ?” – 17/03/2019 LA COVA DEL IAIO – “EL PAS DE LA BALDANA” – 01/04/2019 LA COVA DEL IAIO – 2.0 – 30/03/2019 LA COVA DEL IAIO – EUFÒRIA CONTINGUDA – 06/04/2019 Situació: La cavitat se situa baix la cinglera de la Mola de Catí, al municipi de Roquetes, T

Avenc CP.3 // 01-05-2021

  Avenc CP. 3 - Avenc de la Solana o del Mort. [01-05-2021] Sortida al CP3 amb companys de del club i de la UEC Tortosa. Quedem a les 9 del matí al pàrquing del barranc de Lloret (9.15 per als tardons). Ens organitzem el material conjunt i comencem a caminar. L’aproximació son mes o menys 3 km durs sobretot després del salt de Cova Pintada. L’última pujada per la tartera et fa arribar bufant a la bova del avenc..... Tot i així el lloc és preciós i les vistes compensen l’esforç de lluny. Powered by Wikiloc Un cop a la boca fem un mos i cap avall!  Ens sorprèn que dintre la cavitat xorra aigua per tot arreu, Vicent i Sarai que han estat múltiples vegades a aquesta cavitat comenten que no l’havien vist mai així. Primer visitem la via de la sala Gran, la sala més gran dels Ports. Les dimensions d’aquesta sala són espectaculars.... i visitem la sala del curset i la sala del Llac, aquest ple del tot. Després ens disposem a acabar de topografiar les incògnites d’un parell de gateres que es