Passa al contingut principal

Avenc de l'Esquerrà 03/04/22

Aquest diumenge 3 d'Abril, Jordi, Mar i Marc anem al Garraf a fer l'Avenc de l'Esquerrà, gràcies a l'invitació de Carlos Maraver.
Després de matinar molt i de 2 hores de trajecte ens plantem al parquing de l'Avenc.
Powered by Wikiloc
Allà ens trobem a Carlos, Carmel, Isra , Carol i a David amb companys del seu club com Sara, Gemma, Patri i Karim. 
Abans d'entrar a l'avenc va ser curiós perquè va començar a nevar, res 4 flocs que no van cuallar, però ens va sobtar bastant... Cada vegada el temps està més boig!!La boca de l'avenc és espectacular, un pou de 70m molt ampli... La cavitat ja estava tota instal·lada ja que Carlos i els altres van instalar-la el dia anterior per entrenar... Els locos van equipar 2 vies diferents fins cota -100m per poder pegar voltes com a hamsters. Primer van baixar a -200 m per la via Anna Pallejà i un cop van pujar a la unió de les dues vies van fer 3 voltes per les línies montades. En total ens van explicar que van acomular 500 m verticals...
Natros així vam anar de paseo ja que mos ho vam trobar tot instal·ladet i molt bonico.
Carlos ens va acompanyar per la via Anna Pallejà, per fer-mos el tour i així desinstalar-la.
Rep aquest nom ja que l'any 1956, quan l'avenc es considerava com totalment explorat, Anna Maria Pallejà, del GES-CMB, descobreix durant unes tasques topogràfiques una gatera situada a -120 metres que, després d'una desobstrucció dóna pas a la via que porta el seu nom i que arriba fins al fons d'aquesta.
L'avenc es tracta d'una succeció de pous verticals prou amplis amb algun que atre pas estret. La via baixa fins -204m. Tant Jordi, Marc i Mar vam fer rècord de profunditat, mai haviem estat tant profunds per després tornar a remontar-los...Després comencem a pujar i a la sala de la unió de les 2 vies, ens trobem a David que esta amb els seus companys fent practiques de TPV (tècniques de progressió vertical). Vam tindre la sort de que ens fes una petita formació en TPV avançades: pas de nusos, canvis de sentit... La vam exprimir al màxim!!
 

Després de la petita classe comencem a remuntar ja per sortir de l'avenc i fer unes cerveses de germanor i la bona xarradeta.
Resumint, un dia completessim. Vam fer rècord de profunditat, vam coneixer gent nova, vam aprendre coses noves, vam visitar una de les coves mes representatives del nostre territori, vam passar-mos-ho pipa..... No crec que poguessem demanar molt més, dia redó!
Molt agraïts amb els companys del Grup espelològic Talaia de Vilanova i la Geltrú, Espeleo Club Castelló i Club GEME de Madrid per permetre'ns ser els seus companys de corda, així com venir a passar el dia amb ells.
S'haurà de tornar per visitar les altres vies que este magnífic avenc ens té reservades!Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campamento Vallina 2021

  Campamento Vallina 2021 29/07/21 al 08/08/21 Después de meses de preparativos y organización por fin llego el día y un buen grupo de espeleolog@s de diferentes zonas geográficas nos encontramos en Arredondo para iniciar un gran proyecto.  Durante esta semana se han realizado muchas entradas y horas de permanencia en el C1, resumir y detallar los trabajos realizados seria muy extenso así que detallaremos cada ataque en el siguiente calendario .  Cabe destacar que el campamento ha sido un éxito, ya que el objetivo de toma de contacto con el sistema y el grupo, no podía haber ido mejor.  Trabajar con grandes personas solo puede dar grandes momentos. Gracias a todos por esta semana que da inicio a nuestro proyecto. 1. Vicente 2. Sarai 3. Albert Albesa 4. Ivet 5. Alexis 6. Alberto Olcina 7. Carlos Maraver 8. Oscar Escolar  9. Isma Marin 10. Jordi Gisbert 11. Sara Valls 12. Alicia Baeza 13. Víctor Verges 14. Marc Martínez 15. Isma Gallera 16. Mar Margalef 17. Lee 18. Luis Almela 19. Hèctor

II CURSO DE INICIACIÓN A LA TOPOGRAFÍA DIGITAL EN ESPELEOLOGÍA

Este curso va dirigido a espeleólogas/os que dispongan de conocimientos de topografía y quieran iniciarse en un método digital. En esta primera parte nos centraremos en el trabajo de campo con TOPODROID. Veremos varios métodos para la toma de datos, como detectar errores y corregirlos. Tras la toma de datos, realizaremos el dibujo y aprenderemos a editarlo para poder realizar una exportación en diferentes formatos Therio, Survex, DXF, SVG,PNG...  Finalmente realizaremos una breve practica de edición y procesado de datos con Xtherion. PROGRAMA Sábado 26: 9:00-13:00- Local Espeleo Club Tortosa -Teórica topografía digital -Instalación y configuración Topodroid 15:00-18:00 -Sistemas para toma de datos Domingo 27: 9:00-14:00- Local Espeleo Club Tortosa -Toma de datos, edición y dibujo -Exportación de datos -Demostración procesado de datos con Xtherion MATERIAL Para el desarrollo del curso el/la alumno/a deberá traer: -Casco con iluminación -Mono espeleología -Equipo de progresión vertical c

Avenc CP.3 // 01-05-2021

  Avenc CP. 3 - Avenc de la Solana o del Mort. [01-05-2021] Sortida al CP3 amb companys de del club i de la UEC Tortosa. Quedem a les 9 del matí al pàrquing del barranc de Lloret (9.15 per als tardons). Ens organitzem el material conjunt i comencem a caminar. L’aproximació son mes o menys 3 km durs sobretot després del salt de Cova Pintada. L’última pujada per la tartera et fa arribar bufant a la bova del avenc..... Tot i així el lloc és preciós i les vistes compensen l’esforç de lluny. Powered by Wikiloc Un cop a la boca fem un mos i cap avall!  Ens sorprèn que dintre la cavitat xorra aigua per tot arreu, Vicent i Sarai que han estat múltiples vegades a aquesta cavitat comenten que no l’havien vist mai així. Primer visitem la via de la sala Gran, la sala més gran dels Ports. Les dimensions d’aquesta sala són espectaculars.... i visitem la sala del curset i la sala del Llac, aquest ple del tot. Després ens disposem a acabar de topografiar les incògnites d’un parell de gateres que es