Passa al contingut principal

Avenc de la Cursa 14/11/2021

Aquest cap de setmana anem a l'Avenc de la Cursa. Després d'un diumenge molt "dominguero", cap a les 4pm preparem el material necessari i pugem cap a la mola.


Powered by Wikiloc
A les 4:30, Marc ja està instal·lant i comencem a baixar.Els primers metres són més estrets i la paret està recoberta de molsa, fet que li dona un atractiu peculiar, però havent baixat uns 10-15m metres el pou s'eixampla just on trobem un parabolt volat.
En aquest punt Marc, que va seguir baixant en vertical, va comprovar que no es troba cap instal·lació més i la corda pateix força fregament. Així amb un canvi de sentit i amb alguna indicació de Víctor i Alícia, puja fins que es pot pendolar i trobar un altre parabolt un pel amagat que ens permet baixar fins a la base del Pou.


Seguidament trobem una rampa que ens porta a un altre pou amb la base prou gran amb un parell de parabolts més que ens baixa fins al fons de l'avenc. (-64m).


Després d'un bon mos, comencem a pujar. Jaimito n°1 (també conegut com a Marc) no porta puny ni pedala.... Així que toca tirar tècniques de fortuna i pujar amb una cinta i un prussik. Alícia desinstal·la tot l'avenc.
S'ha de dir que per desinstal·lar-lo t'ho has de treballar prou, ja que hi ha un parell de pèndols amb possible nata inclosa.

A les 7 pm estem fora.

Un avenc amb una boca molt estètica plena de molsa i gairebé tot el pou està adornat de colades i formació. Es fa prou ràpid i és "disfruton"

Integrants: Alícia, Marc i Víctor


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campamento Vallina 2021

  Campamento Vallina 2021 29/07/21 al 08/08/21 Después de meses de preparativos y organización por fin llego el día y un buen grupo de espeleolog@s de diferentes zonas geográficas nos encontramos en Arredondo para iniciar un gran proyecto.  Durante esta semana se han realizado muchas entradas y horas de permanencia en el C1, resumir y detallar los trabajos realizados seria muy extenso así que detallaremos cada ataque en el siguiente calendario .  Cabe destacar que el campamento ha sido un éxito, ya que el objetivo de toma de contacto con el sistema y el grupo, no podía haber ido mejor.  Trabajar con grandes personas solo puede dar grandes momentos. Gracias a todos por esta semana que da inicio a nuestro proyecto. 1. Vicente 2. Sarai 3. Albert Albesa 4. Ivet 5. Alexis 6. Alberto Olcina 7. Carlos Maraver 8. Oscar Escolar  9. Isma Marin 10. Jordi Gisbert 11. Sara Valls 12. Alicia Baeza 13. Víctor Verges 14. Marc Martínez 15. Isma Gallera 16. Mar Margalef 17. Lee 18. Luis Almela 19. Hèctor

Avenc CP.3 // 01-05-2021

  Avenc CP. 3 - Avenc de la Solana o del Mort. [01-05-2021] Sortida al CP3 amb companys de del club i de la UEC Tortosa. Quedem a les 9 del matí al pàrquing del barranc de Lloret (9.15 per als tardons). Ens organitzem el material conjunt i comencem a caminar. L’aproximació son mes o menys 3 km durs sobretot després del salt de Cova Pintada. L’última pujada per la tartera et fa arribar bufant a la bova del avenc..... Tot i així el lloc és preciós i les vistes compensen l’esforç de lluny. Powered by Wikiloc Un cop a la boca fem un mos i cap avall!  Ens sorprèn que dintre la cavitat xorra aigua per tot arreu, Vicent i Sarai que han estat múltiples vegades a aquesta cavitat comenten que no l’havien vist mai així. Primer visitem la via de la sala Gran, la sala més gran dels Ports. Les dimensions d’aquesta sala són espectaculars.... i visitem la sala del curset i la sala del Llac, aquest ple del tot. Després ens disposem a acabar de topografiar les incògnites d’un parell de gateres que es

Avenc C.P.4

Aquest finde passat, els 'espeleoxulets' (Alba, Marc, Maria, Victor i Enric) ens vam reagrupar per tornar a iniciar l'activitat espeleològica.  Després de meditar les possibles cavitats vam decidir-mos per fer el CP4. El primer contratemps va aparèixer al primer pou, ja que ens vam deixar de instal·lar un speed, pero entre Maria i Marc amb paciencia ho vam poder arreglar.  A continuació unes gateres fins una bifurcació, on ens vam desviar  a una saleta que no continua. Un cop retrocedit comencem a baixar pels pous estrets fins a una finestra, un dels passos més tècnics i molt xulo.  Aquí per desgracia Enric va tenir que marxar i no va poder fer fons... compromisos familiars.  A partir d'allí vam baixar per la via ràpida fins -100m.  Després de fer un mos i recuperar forces.... Amuuuuuunt! Les noies que anaven les primeres van pujar ben rapidet, Marc que portava Macuto del menjar i l'aigua es va quedar enganxat a més d'un pas, sort de Victor que ana