Passa al contingut principal

Avenc de la Cursa 14/11/2021

Aquest cap de setmana anem a l'Avenc de la Cursa. Després d'un diumenge molt "dominguero", cap a les 4pm preparem el material necessari i pugem cap a la mola.


Powered by Wikiloc
A les 4:30, Marc ja està instal·lant i comencem a baixar.Els primers metres són més estrets i la paret està recoberta de molsa, fet que li dona un atractiu peculiar, però havent baixat uns 10-15m metres el pou s'eixampla just on trobem un parabolt volat.
En aquest punt Marc, que va seguir baixant en vertical, va comprovar que no es troba cap instal·lació més i la corda pateix força fregament. Així amb un canvi de sentit i amb alguna indicació de Víctor i Alícia, puja fins que es pot pendolar i trobar un altre parabolt un pel amagat que ens permet baixar fins a la base del Pou.


Seguidament trobem una rampa que ens porta a un altre pou amb la base prou gran amb un parell de parabolts més que ens baixa fins al fons de l'avenc. (-64m).


Després d'un bon mos, comencem a pujar. Jaimito n°1 (també conegut com a Marc) no porta puny ni pedala.... Així que toca tirar tècniques de fortuna i pujar amb una cinta i un prussik. Alícia desinstal·la tot l'avenc.
S'ha de dir que per desinstal·lar-lo t'ho has de treballar prou, ja que hi ha un parell de pèndols amb possible nata inclosa.

A les 7 pm estem fora.

Un avenc amb una boca molt estètica plena de molsa i gairebé tot el pou està adornat de colades i formació. Es fa prou ràpid i és "disfruton"

Integrants: Alícia, Marc i Víctor


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campamento Vallina 2021

  Campamento Vallina 2021 29/07/21 al 08/08/21 Después de meses de preparativos y organización por fin llego el día y un buen grupo de espeleolog@s de diferentes zonas geográficas nos encontramos en Arredondo para iniciar un gran proyecto.  Durante esta semana se han realizado muchas entradas y horas de permanencia en el C1, resumir y detallar los trabajos realizados seria muy extenso así que detallaremos cada ataque en el siguiente calendario .  Cabe destacar que el campamento ha sido un éxito, ya que el objetivo de toma de contacto con el sistema y el grupo, no podía haber ido mejor.  Trabajar con grandes personas solo puede dar grandes momentos. Gracias a todos por esta semana que da inicio a nuestro proyecto. 1. Vicente 2. Sarai 3. Albert Albesa 4. Ivet 5. Alexis 6. Alberto Olcina 7. Carlos Maraver 8. Oscar Escolar  9. Isma Marin 10. Jordi Gisbert 11. Sara Valls 12. Alicia Baeza 13. Víctor Verges 14. Marc Martínez 15. Isma Gallera 16. Mar Margalef 17. Lee 18. Luis Almela 19. Hèctor

II CURSO DE INICIACIÓN A LA TOPOGRAFÍA DIGITAL EN ESPELEOLOGÍA

Este curso va dirigido a espeleólogas/os que dispongan de conocimientos de topografía y quieran iniciarse en un método digital. En esta primera parte nos centraremos en el trabajo de campo con TOPODROID. Veremos varios métodos para la toma de datos, como detectar errores y corregirlos. Tras la toma de datos, realizaremos el dibujo y aprenderemos a editarlo para poder realizar una exportación en diferentes formatos Therio, Survex, DXF, SVG,PNG...  Finalmente realizaremos una breve practica de edición y procesado de datos con Xtherion. PROGRAMA Sábado 26: 9:00-13:00- Local Espeleo Club Tortosa -Teórica topografía digital -Instalación y configuración Topodroid 15:00-18:00 -Sistemas para toma de datos Domingo 27: 9:00-14:00- Local Espeleo Club Tortosa -Toma de datos, edición y dibujo -Exportación de datos -Demostración procesado de datos con Xtherion MATERIAL Para el desarrollo del curso el/la alumno/a deberá traer: -Casco con iluminación -Mono espeleología -Equipo de progresión vertical c

Avenc CP.3 // 01-05-2021

  Avenc CP. 3 - Avenc de la Solana o del Mort. [01-05-2021] Sortida al CP3 amb companys de del club i de la UEC Tortosa. Quedem a les 9 del matí al pàrquing del barranc de Lloret (9.15 per als tardons). Ens organitzem el material conjunt i comencem a caminar. L’aproximació son mes o menys 3 km durs sobretot després del salt de Cova Pintada. L’última pujada per la tartera et fa arribar bufant a la bova del avenc..... Tot i així el lloc és preciós i les vistes compensen l’esforç de lluny. Powered by Wikiloc Un cop a la boca fem un mos i cap avall!  Ens sorprèn que dintre la cavitat xorra aigua per tot arreu, Vicent i Sarai que han estat múltiples vegades a aquesta cavitat comenten que no l’havien vist mai així. Primer visitem la via de la sala Gran, la sala més gran dels Ports. Les dimensions d’aquesta sala són espectaculars.... i visitem la sala del curset i la sala del Llac, aquest ple del tot. Després ens disposem a acabar de topografiar les incògnites d’un parell de gateres que es