Portadeta

Portadeta

Avenc CP.3 // 01-05-2021

 Avenc CP. 3 - Avenc de la Solana o del Mort. [01-05-2021]

Sortida al CP3 amb companys de del club i de la UEC Tortosa. Quedem a les 9 del matí al pàrquing del barranc de Lloret (9.15 per als tardons). Ens organitzem el material conjunt i comencem a caminar. L’aproximació son mes o menys 3 km durs sobretot després del salt de Cova Pintada. L’última pujada per la tartera et fa arribar bufant a la bova del avenc..... Tot i així el lloc és preciós i les vistes compensen l’esforç de lluny.

Powered by Wikiloc

Un cop a la boca fem un mos i cap avall! 


Ens sorprèn que dintre la cavitat xorra aigua per tot arreu, Vicent i Sarai que han estat múltiples vegades a aquesta cavitat comenten que no l’havien vist mai així. Primer visitem la via de la sala Gran, la sala més gran dels Ports. Les dimensions d’aquesta sala són espectaculars.... i visitem la sala del curset i la sala del Llac, aquest ple del tot. Després ens disposem a acabar de topografiar les incògnites d’un parell de gateres que es troben al fons de la sala gran.

Després d’un bon mos per agafar forces, remuntem fins la repisa que ens dona accés a la via de la sala del mort. 

Com s’ha esmentat al principi, xorrava aigua per tot arreu i ens hem fotut xopets. Algun fraccionament estava just per on rajava l’aigua, i al ser estret en prou feines podíem evitar mullar-mos.... però tot fa festa. Un cop a la sala del mort a la sala del fang ens ho hem passat pipa, i més d’un també ha tingut algun que atre disgust.... però res greu, s'haurà d'enviar més d'un mono al taller! El que més mos ha sorprès es que el pou de cul de sac estava ple d’aigua, fàcilment 2 m d’aigua.... abortamos mision! Canvi de sentit i cap amunt. Vicent també ha aprofitat per acabar de fer la topografia ja que encara li quedava pendent tota la via del mort.

Un cop feta la visita al complet ens disposem a sortir... xopets asta dal, algun que atre ha tingut problemes al sortir però amb l’ajuda dels companys hem sortit sencers i contents.

Jornada llarga de 12 hores d’activitat, 8 dintre de la cavitat, però em fet el tour complet i hem acabat els treballs de topografia que estaven pendents. Dia de 10 i la companyia de 11!!


Integrants: Didac, Jordi, Sara, Marc, Victor, Vicent, Sarai, Isma, Mar, Mar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario