Passa al contingut principal

Avenc CP.3 // 01-05-2021

 Avenc CP. 3 - Avenc de la Solana o del Mort. [01-05-2021]

Sortida al CP3 amb companys de del club i de la UEC Tortosa. Quedem a les 9 del matí al pàrquing del barranc de Lloret (9.15 per als tardons). Ens organitzem el material conjunt i comencem a caminar. L’aproximació son mes o menys 3 km durs sobretot després del salt de Cova Pintada. L’última pujada per la tartera et fa arribar bufant a la bova del avenc..... Tot i així el lloc és preciós i les vistes compensen l’esforç de lluny.

Powered by Wikiloc

Un cop a la boca fem un mos i cap avall! 


Ens sorprèn que dintre la cavitat xorra aigua per tot arreu, Vicent i Sarai que han estat múltiples vegades a aquesta cavitat comenten que no l’havien vist mai així. Primer visitem la via de la sala Gran, la sala més gran dels Ports. Les dimensions d’aquesta sala són espectaculars.... i visitem la sala del curset i la sala del Llac, aquest ple del tot. Després ens disposem a acabar de topografiar les incògnites d’un parell de gateres que es troben al fons de la sala gran.

Després d’un bon mos per agafar forces, remuntem fins la repisa que ens dona accés a la via de la sala del mort. 

Com s’ha esmentat al principi, xorrava aigua per tot arreu i ens hem fotut xopets. Algun fraccionament estava just per on rajava l’aigua, i al ser estret en prou feines podíem evitar mullar-mos.... però tot fa festa. Un cop a la sala del mort a la sala del fang ens ho hem passat pipa, i més d’un també ha tingut algun que atre disgust.... però res greu, s'haurà d'enviar més d'un mono al taller! El que més mos ha sorprès es que el pou de cul de sac estava ple d’aigua, fàcilment 2 m d’aigua.... abortamos mision! Canvi de sentit i cap amunt. Vicent també ha aprofitat per acabar de fer la topografia ja que encara li quedava pendent tota la via del mort.

Un cop feta la visita al complet ens disposem a sortir... xopets asta dal, algun que atre ha tingut problemes al sortir però amb l’ajuda dels companys hem sortit sencers i contents.

Jornada llarga de 12 hores d’activitat, 8 dintre de la cavitat, però em fet el tour complet i hem acabat els treballs de topografia que estaven pendents. Dia de 10 i la companyia de 11!!


Integrants: Didac, Jordi, Sara, Marc, Victor, Vicent, Sarai, Isma, Mar, Mar.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campamento Vallina 2021

  Campamento Vallina 2021 29/07/21 al 08/08/21 Después de meses de preparativos y organización por fin llego el día y un buen grupo de espeleolog@s de diferentes zonas geográficas nos encontramos en Arredondo para iniciar un gran proyecto.  Durante esta semana se han realizado muchas entradas y horas de permanencia en el C1, resumir y detallar los trabajos realizados seria muy extenso así que detallaremos cada ataque en el siguiente calendario .  Cabe destacar que el campamento ha sido un éxito, ya que el objetivo de toma de contacto con el sistema y el grupo, no podía haber ido mejor.  Trabajar con grandes personas solo puede dar grandes momentos. Gracias a todos por esta semana que da inicio a nuestro proyecto. 1. Vicente 2. Sarai 3. Albert Albesa 4. Ivet 5. Alexis 6. Alberto Olcina 7. Carlos Maraver 8. Oscar Escolar  9. Isma Marin 10. Jordi Gisbert 11. Sara Valls 12. Alicia Baeza 13. Víctor Verges 14. Marc Martínez 15. Isma Gallera 16. Mar Margalef 17. Lee 18. Luis Almela 19. Hèctor

Avenc C.P.4

Aquest finde passat, els 'espeleoxulets' (Alba, Marc, Maria, Victor i Enric) ens vam reagrupar per tornar a iniciar l'activitat espeleològica.  Després de meditar les possibles cavitats vam decidir-mos per fer el CP4. El primer contratemps va aparèixer al primer pou, ja que ens vam deixar de instal·lar un speed, pero entre Maria i Marc amb paciencia ho vam poder arreglar.  A continuació unes gateres fins una bifurcació, on ens vam desviar  a una saleta que no continua. Un cop retrocedit comencem a baixar pels pous estrets fins a una finestra, un dels passos més tècnics i molt xulo.  Aquí per desgracia Enric va tenir que marxar i no va poder fer fons... compromisos familiars.  A partir d'allí vam baixar per la via ràpida fins -100m.  Després de fer un mos i recuperar forces.... Amuuuuuunt! Les noies que anaven les primeres van pujar ben rapidet, Marc que portava Macuto del menjar i l'aigua es va quedar enganxat a més d'un pas, sort de Victor que ana