Passa al contingut principal

Avenc dels Mamelots 25/08/19


AV.DELS MAMELOTS – FALTA O2 – 25/08/2019

Un cop acabats els treballs a la Cova del Iaio sembla que tots ens hem relaxat un poc.
Els Espeleoxulets, esgotats de tantes entrades compulsives a la cova, la deixen una mica aparcada... que no acabada.
L’activitat a nivell de grup l’hem parat, però algun dels joves, acompanyats de Vicent i Sarai, han fet una bona campanya d’exploracions i travesses a Setmana Santa a Cantàbria i altres als Ports.
Mantenir el grup inicial de joves cohesionat és complicat: època d’exàmens, barrancs, estiu, la calor,  la marxa,....
En l’àmbit individual, lo important és que ningú ha parat l’activitat d’espeleo.
Aquest diumenge hem aconseguit reunir-nos: Ferran. Ricard i Adolfo, els “Alguerós”, i reiniciar l’activitat a l’Avenc dels Mamelots.
La cavitat, després de tants anys, no ha canviat, excepte per a un que diu que la boca s’ha estretit un poc. 

Un cop superat el primer pas entre lloses, ens sobta veure un petit aparell penjat a la paret. Es tracta d’un detector d’ultrasons per a ratpenats. Forma part del projecte SOS RATPENATS del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

El passamà penjat al sostre, ens porta a la capçalera del P.34 i d’aquí al fons de la Sala Gran. Un cop baix , iniciem les desgrimpades que ens porten fins a l’encreuament de la Via Shibi amb la Via SIRE.












Iniciem la pujada pel laberint de forats i foradets fins a la Sala del Castell i La Sala SIRE. Algun pas conflictiu està equipat amb cordes de nusos “quitamiedos”.










Tornem ràpid fins a la Sala Gran i iniciem l’ascens del pou, després de les comprovacions familiars sobre la col·locació del material personal. L’últim en pujar és Adolfo i li costa bastant... ens diu que li falta oxigen i li dóna culpa al detector d’ultrasons. Al final tindran culpa els rats penats i no els seus quilos de més.



Fotos Garba Jr 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avenc CP.3 // 01-05-2021

  Avenc CP. 3 - Avenc de la Solana o del Mort. [01-05-2021] Sortida al CP3 amb companys de del club i de la UEC Tortosa. Quedem a les 9 del matí al pàrquing del barranc de Lloret (9.15 per als tardons). Ens organitzem el material conjunt i comencem a caminar. L’aproximació son mes o menys 3 km durs sobretot després del salt de Cova Pintada. L’última pujada per la tartera et fa arribar bufant a la bova del avenc..... Tot i així el lloc és preciós i les vistes compensen l’esforç de lluny. Powered by Wikiloc Un cop a la boca fem un mos i cap avall!  Ens sorprèn que dintre la cavitat xorra aigua per tot arreu, Vicent i Sarai que han estat múltiples vegades a aquesta cavitat comenten que no l’havien vist mai així. Primer visitem la via de la sala Gran, la sala més gran dels Ports. Les dimensions d’aquesta sala són espectaculars.... i visitem la sala del curset i la sala del Llac, aquest ple del tot. Després ens disposem a acabar de topografiar les incògnites d’un parell de gateres que es

AVENC CP7

  Bones companys/es,  Ja fa anys que es van deixar els treballs ''als CPs'' pels nostres veterans. El concepte CP neix al 1985 amb el descobriment del CP.1 i el CP.3. Amb aquestes troballes van seguir les prospeccions per la zona més alta buscant possibles connexions amb aquests.  La tercera d'aquestes importants troballes va ser el CP.7, que es va explorar al mateix temps que el CP.4 i el CP.6 durant l'any 1987. Potser és la més remota de les 3, ja que l'aproximació i retorn és més intens i també és la que esta més allunyada del parquing. Aquesta es va acabar de topografiar l'octubre del 1987. L’any 2023 ha estat un any en el que s'ha treballat molt a la zona dels CPs, sobretot a la part alta. S'ha realitzat una ficha tècnica actualitzada del CP-4, s'ha seguit amb el reequipament i exploració del CP-6, s'han realitzat noves prospeccions i s'han realitzat desobstruccions a alguna que altra troballa interesant... i finalment s’ha reeq

Avenc de la Barcina 24/02/19

AVENC DE LA BARCINA   -150 m.f    - 24/02/2019 - Amb els treballs d’extinció d’un foc forestal, es localitza la boca que havia estat camuflada pels boixos i la malesa existent. Estem parlant de l’any 1982 ., i és llavors quan la SIRE –actualment Espeleo Club Tortosa -, explorem i topografiem la cavitat en la seva totalitat. Diverses vies verticals, ens porten fins cota -90 m.f.. Després de nombroses visites, diversos cursos d’iniciació i fins i tot una pràctica de rescat d’espeleo socors, la cavitat va quedar prou remenada i trepanada com per realitzar ja, una instal.lació definitiva per una sola via amb parabolts inox i ancoratges químics. Ara, de nou la utilitzem com cavitat escola. Aquest diumenge, Adolfo amb un ajudant d’excepció: Manel Roso “Nelo ”, portem de nou 3 E.X. : Marc, Miquel i Ricard`. Fins -46 m.f., cap problema. L’últim fraccionament un poc aeri, ha donat algun mal de cap. El segon pou amb dos químics de capçalera i tres ancoratges més,