Portadeta

Portadeta

Zona Toll i Figuerasses


BARRANC DEL TOLL-BARRANC DE FIGUERASSES 11/12/2016

 

Un cop aparcat el Forat del Toll, hem dedicat aquests últims caps de setmana i festius a reconèixer i prospeccionar les zones de captació.

La llevantada de novembre, ens va deixar clar que la surgència principal del Barranc del Toll, és el nostre forat. A més, vam descobrir una surgència activa, els mateixos dies al Barranc de les Figuerasses, paral.lel al anterior.

A falta d’esbrinar el nom verdader, nosaltres, la denominen: Surgència del Marge.
 
 
 

Ambdues surgències estan a una alçada semblant, al voltant dels 325 metres. i han brollat els mateixos dies amb cabals molt similars, durant un període de fortes pluges -llevantada- que no va aconseguir fer baixar els altres barrancs del massís.

Les diverses visites a la zona, han donat els seus fruits. El Forat Penjat i L’escletxa Google al B.del Toll. El Forat Quadrat, La Surgència del Marge i El Forat de la Cornisa al B.de les Figuerasses.

 

Com no pot ser menys en nosaltres, tots ells o de difícil accés o susceptibles de desobstrucció. Cal muntar instal.lacions fixes per accedir amb seguretat a la majoria d’ells.

 

De moment, el més important, és que ja comencem a conèixer la situació de la zona i la localització dels forats: Ricard A., Ricardet, Ramon, Pedro, Carlos, Andreu i Adolfo.
 
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario