Passa al contingut principal

Zona Toll i Figuerasses


BARRANC DEL TOLL-BARRANC DE FIGUERASSES 11/12/2016

 

Un cop aparcat el Forat del Toll, hem dedicat aquests últims caps de setmana i festius a reconèixer i prospeccionar les zones de captació.

La llevantada de novembre, ens va deixar clar que la surgència principal del Barranc del Toll, és el nostre forat. A més, vam descobrir una surgència activa, els mateixos dies al Barranc de les Figuerasses, paral.lel al anterior.

A falta d’esbrinar el nom verdader, nosaltres, la denominen: Surgència del Marge.
 
 
 

Ambdues surgències estan a una alçada semblant, al voltant dels 325 metres. i han brollat els mateixos dies amb cabals molt similars, durant un període de fortes pluges -llevantada- que no va aconseguir fer baixar els altres barrancs del massís.

Les diverses visites a la zona, han donat els seus fruits. El Forat Penjat i L’escletxa Google al B.del Toll. El Forat Quadrat, La Surgència del Marge i El Forat de la Cornisa al B.de les Figuerasses.

 

Com no pot ser menys en nosaltres, tots ells o de difícil accés o susceptibles de desobstrucció. Cal muntar instal.lacions fixes per accedir amb seguretat a la majoria d’ells.

 

De moment, el més important, és que ja comencem a conèixer la situació de la zona i la localització dels forats: Ricard A., Ricardet, Ramon, Pedro, Carlos, Andreu i Adolfo.
 
 
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Calendari 2024!

 

Avenc CP.3 // 01-05-2021

  Avenc CP. 3 - Avenc de la Solana o del Mort. [01-05-2021] Sortida al CP3 amb companys de del club i de la UEC Tortosa. Quedem a les 9 del matí al pàrquing del barranc de Lloret (9.15 per als tardons). Ens organitzem el material conjunt i comencem a caminar. L’aproximació son mes o menys 3 km durs sobretot després del salt de Cova Pintada. L’última pujada per la tartera et fa arribar bufant a la bova del avenc..... Tot i així el lloc és preciós i les vistes compensen l’esforç de lluny. Powered by Wikiloc Un cop a la boca fem un mos i cap avall!  Ens sorprèn que dintre la cavitat xorra aigua per tot arreu, Vicent i Sarai que han estat múltiples vegades a aquesta cavitat comenten que no l’havien vist mai així. Primer visitem la via de la sala Gran, la sala més gran dels Ports. Les dimensions d’aquesta sala són espectaculars.... i visitem la sala del curset i la sala del Llac, aquest ple del tot. Després ens disposem a acabar de topografiar les incògnites d’un parell de gateres que es

Avenc dels Mamelots 25/08/19

AV.DELS MAMELOTS – FALTA O2 – 25/08/2019 Un cop acabats els treballs a la Cova del Iaio sembla que tots ens hem relaxat un poc. Els Espeleoxulets, esgotats de tantes entrades compulsives a la cova, la deixen una mica aparcada... que no acabada. L’activitat a nivell de grup l’hem parat, però algun dels joves, acompanyats de Vicent i Sarai , han fet una bona campanya d’exploracions i travesses a Setmana Santa a Cantàbria i altres als Ports. Mantenir el grup inicial de joves cohesionat és complicat: època d’exàmens, barrancs, estiu, la calor,   la marxa,.... En l’àmbit individual, lo important és que ningú ha parat l’activitat d’espeleo. Aquest diumenge hem aconseguit reunir-nos: Ferran. Ricard i Adolfo , els “Alguerós”, i reiniciar l’activitat a l’Avenc dels Mamelots. La cavitat, després de tants anys, no ha canviat, excepte per a un que diu que la boca s’ha estretit un poc.  Un cop superat el primer pas entre lloses, ens sobta veure un petit aparell penjat a