Portadeta

Portadeta

Forat del Toll 30-05-06/11/2016


FORAT DEL TOLL – ARA Sí QUE SOM DINTRE – 30-05-06/11/2016

 


Tres jornades ens ha costat treure els blocs del mig. Tres exploracions que hem anat esgarrapant pam a pam recorregut al forat, excepte aquesta última, no calia anar-vos cansant amb les mateixes explicacions i excuses.

 

Ens hem anat succeint sempre els mateixos; Pedro, Ramon i Adolfo, acompanyats sempre per l’inesgotable Carlos i Miro. Aquest passat diumenge, hem comptat amb Ricardet, Nuri i Pere.

 

 
 
 
 
Estem entrant per l’espai que ens deixen les grans lloses tombades del plegament vertical. A l’inici, vam optar per desobstruir el segon nivell. Aquest, ens ha permès entrar 25 metres i per fi ja no veiem la llum exterior. Ara, una nova estretor de la diaclasa, ens obliga a canviar novament de nivell. Hem de traspassar una llosa completament plana que hi ha al sòl i que ens permet veure per un dels seus laterals, un nou espai suficientment gran per progressar i que ja estaria al mateix nivell del llit del barranc.


 

Aquestes lloses que traspassem, tenen uns 40 cm. de gruix i les trobem   envaint tot l’ample de la diaclasa principal, subjectes per cimentacions de graves i argila. Ara tenim un sostre i un sòl completament plans. Ens preocupa la seva estabilitat, pot ser pel mal record del Forat de la Tanca II.

 
L’aire continua bufant fort i la temperatura, invariable des del setembre, ara ens ha baixat 1º. Estem a 14º i sembla que fa calor perquè a l’exterior estem més baixos. I si no pregunteu-li a Carlos que ja no sap quina roba posar-se mentre ens espera fora.
 
 

Fotos 5/11/16

Fotos 6/11/16

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario