Portadeta

Portadeta

Forat del Toll 27/11/16 - Bon comiat


FORAT DEL TOLL – BON COMIAT – 27/11/2016

 

El forat va quedar molt trist pel nostre acomiadament la setmana passada i ens ha volgut retre un bon homenatge.

La pseudo-llevantada que no va aconseguir fer baixar gaire els barrancs del Port. Sí que va fer entrar en càrrega la cavitat.
 

Tal com pensàvem des d’un principi, i aquest cop ho vam encertar. El Forat del Toll és una surgència intermitent, que entra en funcionament quan al massís plouen escassos 100 litres d’aigua. Donant nom al barranc, les basses que s’omplin a partir d’ell. De la boca cap amunt, ni rastre d’aigua.
 

L’interior de la cavitat, el trobem completament inundat fins a les lloses del 2on.nivell. La pressió de l’interior, fa que l’aigua surti per petits forats i escletxes de la paret exterior. Uns metres abans de la boca, un nou brollador d’aigua, mereix que li dediquéssim alguna jornada a buscar el seu origen.
 
 
 

La quantitat d’aigua que surt, completament neta i transparent, també ens fa replantejar si val la pena reiniciar els treballs abandonats al 3er.nivell.
 

De moment, el coneixement de la zona que envolta la cavitat, ens porta a dedicar bastantes jornades de prospecció i exploració dels forats localitzats.

Tornarem, encara que sembla que fem nosa a algú, que potser fa alguna activitat cinegètica no massa legal, i s’ha dedicat a escampar restes de matança  de porc senglar, munts d’excrements de gos i merda en general, a l’inici del sender que porta al barranc i on aparquem els cotxes. Però com la merda de la muntanya no fa pudo, nosaltres la remenem en un bastó.
 
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario