Portadeta

Portadeta

Forat del Toll 20/11/16 i FI


FORAT DEL TOLL – FINS NIVELL 3 I PROU – 19-20/11/2016

El dissabte, “els Alguerós”, pare i fill, es dediquen a prospeccionar barranc amunt. L’objectiu és trobar l’accés a la boca superior del Forat Penjat.

Primer, hem de superar una petita grimpadeta -segons companys escaladors- que n’hi ha al barranc. Grimpadeta si, de petita, bé 15 metres. Cal instal-lar una corda fixa amb nusos per a properes jornades. Ja que és l’única escapatòria torrent amunt.L’accés a la nova cavitat caldrà fer-lo amb material perquè és més complicat del que ens semblava. Per la boca inferior es pot escalar, no està clar si ens porta fins dalt de tot o fins a un balcó intermedi.

 

La zona, tal com vam veure la setmana anterior, és agradable de prospeccionar i de moment ofereix infinitat d’escletxes a revisar.

El diumenge, Ricardet, Carlos, Pere i Adolfo, anem de nou al Toll. Sembla que aquesta exploració, ha de ser la definitiva. Hem de travessar la llosa que ens porta al 3r nivell i decidir que fer.

Assegurem millor la llosa “tonteta” del sostre i acabem de trencar la del terra.

 

Ricardet, aconsegueix primer entrar els peus i després girant-se cap per avall,  entrar el cap. Fa unes fotos i surt. El que ha vist no li ha agradat. Revisem les fotos i al moment ja estem traient tots els ferros, eines, cabassos cap a fora.


 

Donem per acabades les obres del Forat del Toll. Hem treballat molt, també hem xalat mol, però el seny que ens va fer abandonar al Forat de la Tanca II, està clar que continua imperant. Una cavitat no es pot donar mai per acabada, nosaltres tanquem per vacances. Si algú vol continuar, li cedim el lloc.

 
Som massa grans per acabar planxats baix d’una llosa. La geologia ens ha guanyat, ja ens venjarem a un altre lloc un altre dia.


Fotos Adolfo

No hay comentarios:

Publicar un comentario