Passa al contingut principal

Forat del Toll 12-13/11/16


FORAT DEL TOLL – PUZZLE DE LLOSES 12-13/11/2016

 

El dissabte, el dediquem a prendre mesures per apuntal·lar la llosa que ja vam deixar enrere en l’última exploració. I que sembla que ens esperi flotant, aguantada per res, a què estesem dintre per tancar la porta. Com si d’una mega-ratera es tractés.
 

També aprofitem per començar a prospeccionar la zona, ja que la fi del Toll sembla proper.
 

Resseguint el barranc per damunt de la cavitat, el paisatge espeleològic és interessant. Com a mínim es veuen forats. Un d’ells, penjant a 40 metres d’alçada d’una cinglera, tindrà segur 40 metres de fondària. Ja que per la base, hem trobat una xemeneia que hi comunica. Caldrà pensar si el pugem o el baixem.

 
Fotos Adolfo


El diumenge, Ramon , Carlos i Adolfo, amb la important ajuda de l’Andreu de Valls, tornem a la feina. Primer, hem d’assegurar psicològicament la llosa del sostre. Un puntal telescòpic fabricat per Ricardet i vàries varetes d’acer, clavades amb Epoxi, sembla que han estat prou perquè l’Andreu comenci a picar i treure grans blocs com un posés.









 








 
 No sabem si les ganes de fer feina, o els gasos de la cola que han quedat per l’aire, han estat els causants de poder trencar un nou forat a la llosa del sol. Obrint així, la porta al 3er.nivell.
 

El reportatge fotogràfic, no apte per a nens ni cardíacs, reflecteix la duresa i les condicions de treball. Fins i tot,  ens han espantat a nosaltres. A les fotos, es veuen més perills dels que nosaltres veiem en realitat.

Aquesta setmana de reflexió, la dediquem a pensar en nous artefactes per assegurar el que alguns ja anomenen: La Tomba de Tutankamon. Pot ser, ens permetrem un descans, ja que tenim diversos forats nous per explorar.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Curs nivell 1 Barranquisme.

CURSO DE INICIACIÓN EN EL BARRANQUISMO PROGRAMACIÓN DEL CURSO <FORMULARIO DE INSCRIPCIÓN> 1er Fin de semana Sábado 9h-14h  Presentación del curso y charlas teóricas. Lugar de encuentro En el local del ESPELEO CLUB TORTOSA:  Teóricas: -Historia del barranquismo -Material y seguridad -Progresión -Ecología y protección del medio Objetivos: Alcanzar los conocimientos teóricos por la iniciación al descenso de barrancos. Conocer las técnicas y materiales utilizados en la actividad. 15h-20h Practicas en pared, Barranco de Sant Antoni Lugar de encuentro. Barranco san antoni Objetivos: Aprendizaje y práctica de técnicas de progresión en cuerda, pasamanos rapel en clasico con 8 , (rapido, doble, simple) llave de bloqueo, rapel guiado, nudo dinámico, machard, ascensión por cuerda materiales de fortuna. Conocimiento del medio Domingo 8h-16h Prácticas en Barranco de Vallfiguera. Lugar de encuentro Oficinas del Parque Natural en Roquetes : . Objetivos: Practica y conocimiento

AVENC CP7

  Bones companys/es,  Ja fa anys que es van deixar els treballs ''als CPs'' pels nostres veterans. El concepte CP neix al 1985 amb el descobriment del CP.1 i el CP.3. Amb aquestes troballes van seguir les prospeccions per la zona més alta buscant possibles connexions amb aquests.  La tercera d'aquestes importants troballes va ser el CP.7, que es va explorar al mateix temps que el CP.4 i el CP.6 durant l'any 1987. Potser és la més remota de les 3, ja que l'aproximació i retorn és més intens i també és la que esta més allunyada del parquing. Aquesta es va acabar de topografiar l'octubre del 1987. L’any 2023 ha estat un any en el que s'ha treballat molt a la zona dels CPs, sobretot a la part alta. S'ha realitzat una ficha tècnica actualitzada del CP-4, s'ha seguit amb el reequipament i exploració del CP-6, s'han realitzat noves prospeccions i s'han realitzat desobstruccions a alguna que altra troballa interesant... i finalment s’ha reeq

Calendari 2024!