Portadeta

Portadeta

Forat del Toll 12-13/11/16


FORAT DEL TOLL – PUZZLE DE LLOSES 12-13/11/2016

 

El dissabte, el dediquem a prendre mesures per apuntal·lar la llosa que ja vam deixar enrere en l’última exploració. I que sembla que ens esperi flotant, aguantada per res, a què estesem dintre per tancar la porta. Com si d’una mega-ratera es tractés.
 

També aprofitem per començar a prospeccionar la zona, ja que la fi del Toll sembla proper.
 

Resseguint el barranc per damunt de la cavitat, el paisatge espeleològic és interessant. Com a mínim es veuen forats. Un d’ells, penjant a 40 metres d’alçada d’una cinglera, tindrà segur 40 metres de fondària. Ja que per la base, hem trobat una xemeneia que hi comunica. Caldrà pensar si el pugem o el baixem.

 
Fotos Adolfo


El diumenge, Ramon , Carlos i Adolfo, amb la important ajuda de l’Andreu de Valls, tornem a la feina. Primer, hem d’assegurar psicològicament la llosa del sostre. Un puntal telescòpic fabricat per Ricardet i vàries varetes d’acer, clavades amb Epoxi, sembla que han estat prou perquè l’Andreu comenci a picar i treure grans blocs com un posés.

 
 
 No sabem si les ganes de fer feina, o els gasos de la cola que han quedat per l’aire, han estat els causants de poder trencar un nou forat a la llosa del sol. Obrint així, la porta al 3er.nivell.
 

El reportatge fotogràfic, no apte per a nens ni cardíacs, reflecteix la duresa i les condicions de treball. Fins i tot,  ens han espantat a nosaltres. A les fotos, es veuen més perills dels que nosaltres veiem en realitat.

Aquesta setmana de reflexió, la dediquem a pensar en nous artefactes per assegurar el que alguns ja anomenen: La Tomba de Tutankamon. Pot ser, ens permetrem un descans, ja que tenim diversos forats nous per explorar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario