Passa al contingut principal

Forat del Toll 16/10/16


FORAT DEL TOLL – PICA I TAPA – 16/10/2016

 

Amb aquesta sessió completa de desobstrucció, hem netejat tot el material d’enderroc que havia caigut dintre, inclòs algun bloc gran. Han estat cabassos i cabassos de petit reble i alguna pedra més.
 

 

Ja estem dintre, o això pensem, hem arribat on ens havíem proposat des d’un inici, però un bloc solt existent ens impedeix visualitzar el conducte. Sembla que no és un tub de pressió per on surt l’aigua, sinó que aquesta aprofita la mateixa escletxa del plegament per aflorar a l’exterior.
 

 

La dura jornada trafegant pedres no ha estat absenta d’estonetes de veritable “cachondeo”... Carlos fent fotos artístiques, com veureu, amb la nova màquina  i maleint-nos esquivant les pedres que sortien de dintre. Adolfo, ens ha sorprès i enlluernat amb el seu mega-frontal xinès en fallar-li el seu del casc. Ramon, ha tingut algun problema en lligar el bloc amb un cordino i ha acabat fent un nus de sabata. Pedro, amb la seva nova ruta de retorn a casa, ens ha fet donar més de mitja hora de volta, això sí, hem gaudit del paisatge.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ara, l’objectiu és treure el bloc. El millor serà arribar fins a ell amb l’UNEO, clavar-li un autorroscant i muntar un polipast per arrossegar-lo fins fora.

 
 
 
 
 
Com som tots més o menys  majors d’edat, finalitzem la jornada amb una merescuda canya i tapa.
 
 
 
 
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Calendari 2024!

 

Avenc CP.3 // 01-05-2021

  Avenc CP. 3 - Avenc de la Solana o del Mort. [01-05-2021] Sortida al CP3 amb companys de del club i de la UEC Tortosa. Quedem a les 9 del matí al pàrquing del barranc de Lloret (9.15 per als tardons). Ens organitzem el material conjunt i comencem a caminar. L’aproximació son mes o menys 3 km durs sobretot després del salt de Cova Pintada. L’última pujada per la tartera et fa arribar bufant a la bova del avenc..... Tot i així el lloc és preciós i les vistes compensen l’esforç de lluny. Powered by Wikiloc Un cop a la boca fem un mos i cap avall!  Ens sorprèn que dintre la cavitat xorra aigua per tot arreu, Vicent i Sarai que han estat múltiples vegades a aquesta cavitat comenten que no l’havien vist mai així. Primer visitem la via de la sala Gran, la sala més gran dels Ports. Les dimensions d’aquesta sala són espectaculars.... i visitem la sala del curset i la sala del Llac, aquest ple del tot. Després ens disposem a acabar de topografiar les incògnites d’un parell de gateres que es

Avenc dels Mamelots 25/08/19

AV.DELS MAMELOTS – FALTA O2 – 25/08/2019 Un cop acabats els treballs a la Cova del Iaio sembla que tots ens hem relaxat un poc. Els Espeleoxulets, esgotats de tantes entrades compulsives a la cova, la deixen una mica aparcada... que no acabada. L’activitat a nivell de grup l’hem parat, però algun dels joves, acompanyats de Vicent i Sarai , han fet una bona campanya d’exploracions i travesses a Setmana Santa a Cantàbria i altres als Ports. Mantenir el grup inicial de joves cohesionat és complicat: època d’exàmens, barrancs, estiu, la calor,   la marxa,.... En l’àmbit individual, lo important és que ningú ha parat l’activitat d’espeleo. Aquest diumenge hem aconseguit reunir-nos: Ferran. Ricard i Adolfo , els “Alguerós”, i reiniciar l’activitat a l’Avenc dels Mamelots. La cavitat, després de tants anys, no ha canviat, excepte per a un que diu que la boca s’ha estretit un poc.  Un cop superat el primer pas entre lloses, ens sobta veure un petit aparell penjat a