Portadeta

Portadeta

FORAT DEL TOLL (10/09/16)FORAT DEL TOLL – ALFARA DE CARLES – 10/09/2016

A finals d’agost, Pedro ens porta a una escletxa al mig del Barranc de Toll. Aquesta, és utilitzada per uns companys escaladors com a zona de refresc durant l’accés a les vies d’escalada.
El primer que ens sorprèn, és el fort canvi de temperatura en entrar a l’enfonsament del barranc. Tampoc són normals les tres grans carrasques i  l’enorme figuera existent a la mateixa boca de la cavitat i, per rematar-ho, el fort corrent d’aire que hi surt continu i molt gelat.

La curta aproximació - 200 metres dels cotxes- fa que ens decidim a iniciar una desobstrucció amb material pesat. Durant dues setmanes la temperatura de l’aire que surt de l’interior, s’ha mantingut en 15ºC.
El nom del barranc, el dóna el toll que es forma amb l’aigua que surt de la cavitat i es manté fins que torna la sequera. La boca del forat, s’obre a l’exterior, a causa del gran plegament que ara està vertical i crea una inestable escletxa que va des de la base del barranc fins més de 100 metres amunt.


Ara, el treball el centrem en el trencament d’una gran llosa despresa del sostre i completament llimada per l’aigua que surt. Per un costat, hem aconseguit veure el conducte forçat per on ve l’aigua quan la cavitat entra en “trop plein” o fa de desguàs d’una pèrduasuperior del barranc.

La fàcil accessibilitat, fa que de moment tinguéssim la presència i ajuda de molts membres del club. Carlos, Pepe, Jesus, Sergi, Nuria, Ramón, Pedro, Andreu, Mireia, Ferran i Adolfo, som els que fins ara hi anem. Uns a picar pedra i  donar consells, altres a prendre la fresca i enredar. Però tot ajuda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario