Passa al contingut principal

TROBADA MONT-RAL



TROBADA: MONITORS/INSTRUCTORS ECE– MONT-RAL – 17/09/2016

 
Una sensació estranya ens anava envoltant a Carlos I Adolfo a mesura que ens apropàvem al Refugi Musté-Recasens de Mont-ral.
Ens anàvem a trobar dotze generacions de Monitors i Instructors del Departament Tècnic de l’Escola Catalana d’Espeleologia, del període 1974-1986.
El lloc, emblemàtic per a nosaltres, havia estat el punt de trobada de quantitat de reunions, seminaris tècnics i jornades d’unificació de criteris. Vàrem aconseguir reunir-nos casi quaranta tècnics. Aquest equip de gent, vam haver de realitzar una gran tasca d’investigació i divulgació de la tècnica espeleològica encara vigent.
La condició de Monitor o Instructor, no es perd mai, segons paraules d’en Pau Pérez uns dels promotors de la reunió i co-fundador de l’ECE, expresident de FCE i de FEE.
La transició de l’escala al “sol corda”, els ancoratges artificials i les tècniques d’auto socors i socors, la unificació de criteris referents a  l’equipament personal i col·lectiu i com no: la formació de nous monitors. Van ser l’objectiu obsessiu d’aquella època.
Les anècdotes “batalletes”, es van anar succeint durant tot el mati. Cal recordar, que per molts feia més de trenta anys que no ens havíem vist.
El dinar i posterior projecció de transparències amb els parlaments de torn, van fer d’aquesta jornada un dia diferent. El compromís de repetir-ho va ser la petició unànime. Sense deixar passar tants anys.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AVENC CP.6

- Link: <TOPOGRAFIA (pdf, alta resolució)> - Links: ->FITXA EN CATALÀ<- ->FICHA EN CASTELLANO<- El CP.6 és una de les cavitats més remarcables del nostre Massís, sobretot per tractar-se de la més profunda d'aquest, de Tarragona i la 5a a nivell Català, sent superada únicament per L'avenc de l'Esquerrà, la Cigalera de l'Obaga de Baleran, Cova Cuberes i el Sistema de la Bergadera. A diferencia de altres cavitats del Port, el CP.6 no és coneguda precisament pels seus espeleotemes, ja que la cavitat alberga escasses formacions, la majoria d'aquestes sense cap interés. Tot i això, sí que és coneguda per ser una de les cavitats més dures que es poden realitzar als Ports, i després d'haver estat treballant durant aquests últims 3 anys amb ella, podem afirmar que és sense dubte la més dura i destructora. Us farem un petit resum de la història d'aquest avenc. L'any 1985 es van descobrir a la part baixa del Barranc de Cova Pintada...

CURS PRIMERS AUXULIS EN MUNTANYA

Us presentem la 1era edició del Curs de Primers Auxilis en Muntanya organitzat per el ECT impartit per professionals de la salut. També es disposarà material pràctic facilitat pel CCR(Consell Català de la Ressucitació). La ubicació de les sessions teòriques es realitzaràn al local de l'ECT, les pràctiques es comunicaràn el mateix dissabte dia 15.  Per inscriure's al curs s'ha d'emplenar el següent formulari:  <FORMULARI D'INSCRIPCIÓ> El preu del curs són 15€ per a SOCIS i de 3 0 € per a NO SOCIS. S'ha de fer un bizum al següent número de telèfon: 678769057. També per qualsevol dubte podeu contactar amb aquest número.  La programació serà la seguent:(els horaris son orientatius) Dissabte 15 febrer: Local ECT: c/ Rosa Maria Moles n8. 9.30h a 1.30: - Introducció PA muntanya - Kit bàsic PA  - Suport Vital Bàsic: PAS, RCP simulada amb ninot i DEA, obstruccions via aèrea.  Stop per dinar 16 a 19h :  -Maneig en condicions crítiques:      ...

La Cova del Iaio 09/03/19

LA COVA DEL IAIO - MOLA DE CATI – 09/03/2019 Localitzar un forat amb prismàtics a 1,5 km. de distància és casualitat, trobar-lo després és complica i si a més continua, això ja és una passada. Els espeleoxulets, Miquel, Víctor, Enric i la seva companya , ho han deixat demostrat. Les noves tecnologies han arribat també a la prospecció espeleològica. La Cova del IAIO és com l’han batejada a falta de nom conegut. El Iaio és qui els hi va regalar els binocles. La cavitat, penjada a la cinglera de La Mola , es tracta d’una surgència fòssil ben situada per sobre d’altres actives. Després de diverses exploracions i sondejos pels descobridors, el passat dissabte, els E.X: Miquel, Víctor, Enric, Ferran i Ricard i Pedro i Adolfo , carregats de ferramentes i el pica-pica Bosch, ens presentem a la cinglera que amb un ràpel de 10 m., ens deixa a la mateixa boca. Un forat completament rodó, de 2 m. de diàmetre, ens porta al primer pas estret. Els escanyolits, és a dir,...