Portadeta

Portadeta

TROBADA MONT-RALTROBADA: MONITORS/INSTRUCTORS ECE– MONT-RAL – 17/09/2016

 
Una sensació estranya ens anava envoltant a Carlos I Adolfo a mesura que ens apropàvem al Refugi Musté-Recasens de Mont-ral.
Ens anàvem a trobar dotze generacions de Monitors i Instructors del Departament Tècnic de l’Escola Catalana d’Espeleologia, del període 1974-1986.
El lloc, emblemàtic per a nosaltres, havia estat el punt de trobada de quantitat de reunions, seminaris tècnics i jornades d’unificació de criteris. Vàrem aconseguir reunir-nos casi quaranta tècnics. Aquest equip de gent, vam haver de realitzar una gran tasca d’investigació i divulgació de la tècnica espeleològica encara vigent.
La condició de Monitor o Instructor, no es perd mai, segons paraules d’en Pau Pérez uns dels promotors de la reunió i co-fundador de l’ECE, expresident de FCE i de FEE.
La transició de l’escala al “sol corda”, els ancoratges artificials i les tècniques d’auto socors i socors, la unificació de criteris referents a  l’equipament personal i col·lectiu i com no: la formació de nous monitors. Van ser l’objectiu obsessiu d’aquella època.
Les anècdotes “batalletes”, es van anar succeint durant tot el mati. Cal recordar, que per molts feia més de trenta anys que no ens havíem vist.
El dinar i posterior projecció de transparències amb els parlaments de torn, van fer d’aquesta jornada un dia diferent. El compromís de repetir-ho va ser la petició unànime. Sense deixar passar tants anys.


No hay comentarios:

Publicar un comentario