Passa al contingut principal

CRÒNICA DEL CURS D'ESPELEOSOCORS NV1-Evacuació

Aquest 18 i 19 de febrer es va realitzar el primer curset d'espeleosocors. Amb la colaboració de Rober Ferrer, formador i asesor en tècniques verticals i rescat para lloc de dificil accés, espeleosocorrista i tècnic de l'escola catalana d'espeleologia. 
El dissabte comencem el dia amb una sessió teòrica per posar-mos en cotext i explicar-mos les bases de l'Espeleosocors. Després de la teoria toca replenar la panxa de churros i cap al Barranc de St. Antoni.
Primer que res veiem el funcionament de la camilla petzl, que estarem utilitzant durant els 2 dies i fem un simulacre de transport de ferit fins a les intslacions del barranc. Al barranc comencem amb  repàs de material que estarem usant durants dels dies, polifrens i politges i triangulacions. 
A contincuació montem una tirolina i tot el montatge per primer baixar-la a baix del barranc i posteriorment pujar-la. 
Amb això finalitzem el primer dia!
El sogon dia comecem amb ascens amb contrapés i posteriorment ja comencem amb la simulació combinant les diferents tècniques que hem aprés fins ara, creant diferents equips que s'encarregaven amb cada una de les parts del rescat. Assignació de rols, treball en equip, bona comunicació entre els diferents equips ... es van posar moltes coses en pràctica. 
Després d'aquesta pràctica vam fer una parada per menjar i després unaltra pràctica amb alguna variació respecte la que haviem realitzat durant el matí, intentant millorar tots els aspectes analitzats durant la primera pràctica, així com nova assignació de rols. 

Ens quedem molt satisfets amb el curs que ha impartit Rober, ha estat molt interesant i l'ambient ha estat de 10. Vam poder practicar totes les maniobres programades i posar-mos en el rol d'un equip d'espeleosocors. Gràcies a Rober Ferrer per venir a impartir aquest curs amb nosaltres, així com a tots els cursetistes. 

Hem d'agrair al parc de Bombers de Tortosa per haber-mos cedit la camilla amb la qual hem pogut realitzar les pràctiques. 
També agrair a la nostra maniqui 'Ramona' per tenir tanta paciencia amb nosaltres... jeje 

Ens veiem a les profunditats!!

--------------------------CASTELLANO--------------------------
Este 18 y 19 de febrero se realizó el primer cursillo de espeleosocorro, con la colaboración de Rober Ferrer, formador y asesor en técnicas verticales y rescate de espacios de difícil acceso, espeleosocorrista y técnico de la escuela catalana de espeleología.

El sábado empezamos el día con una sesión teórica para ponernos en cotexto y contarnos las bases del Espeleosocoro. 
Después de la teoría toca llenar la barriga de churros y nos vamo al Barranco de St. Antonio. 
Primero de todo vemos el funcionamiento de la camilla petzl, que estaremos utilizando durante los 2 días y hacemos un simulacro de transporte de herido hasta las instalaciones del barranco 
En el barranco empezamos con repaso de material que estaremos usando durante los días, polifrenos , poleas y triangulaciones. A continuación montamos una tirolina y todo el montaje para primero descenderla abajo del barranco y posteriormente subirla. ¡Con esto finalizamos el primer día! 

El segundo día empezamos en ascenso con contrapeso y posteriormente ya empezamos con la simulación combinando las diferentes técnicas que hemos aprendido hasta ahora, creando diferentes equipos que se encargaban con cada una de las partes del rescate. Asignación de roles, trabajo en equipo, buena comunicación entre los distintos equipos... se pondrán muchas cosas en práctica. Después de esta práctica hacemos una parada para comer y a continuacion otra práctica con alguna variación respecto a la que habíamos realizado durante la mañana, intentando mejorar todos los aspectos analizados durante la primera práctica, así como nueva asignación de roles. 

Nos quedamos muy satisfechos con el curso que ha impartido Rober, ha sido muy interesante y el ambiente ha sido de 10. Pudimos practicar todas las maniobras programadas y ponernos al rol de un equipo de espeleosocoro. Gracias a Rober Ferrer por venir a impartir este curso con nosotros, así como a todos los cursillistas. 

Debemos agradecer al parque de Bomberos de Tortosa por habernos cedido la camilla con la que hemos podido realizar las prácticas. También agradecer a nuestra maniqui 'Ramona' por tener tanta paciencia con nosotros... jeje

¡Nos vemos en las profundidades!




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avenc de la Barcina 24/02/19

AVENC DE LA BARCINA   -150 m.f    - 24/02/2019 - Amb els treballs d’extinció d’un foc forestal, es localitza la boca que havia estat camuflada pels boixos i la malesa existent. Estem parlant de l’any 1982 ., i és llavors quan la SIRE –actualment Espeleo Club Tortosa -, explorem i topografiem la cavitat en la seva totalitat. Diverses vies verticals, ens porten fins cota -90 m.f.. Després de nombroses visites, diversos cursos d’iniciació i fins i tot una pràctica de rescat d’espeleo socors, la cavitat va quedar prou remenada i trepanada com per realitzar ja, una instal.lació definitiva per una sola via amb parabolts inox i ancoratges químics. Ara, de nou la utilitzem com cavitat escola. Aquest diumenge, Adolfo amb un ajudant d’excepció: Manel Roso “Nelo ”, portem de nou 3 E.X. : Marc, Miquel i Ricard`. Fins -46 m.f., cap problema. L’últim fraccionament un poc aeri, ha donat algun mal de cap. El segon pou amb dos químics de capçalera i tres ancoratges més,

COVA DEL IAIO

Mola de Catí, Tortosa. Història: El 9 de març de 2019 membres del ECT (Espeleo Club Tortosa) mentre feien activitat a l’Avenc de la Barcina i gràcies a uns prismàtics, van localitzar un forat al cingle de la Mola de Catí. Trobada a peu gràcies als prismàtics i a la comunicació amb telèfons mòbils, es va comprovar que la cavitat tenia continuació. En diverses entrades membres del ECT i la UEC Tortosa van explorar la cavitat, després de forçar diverses estretors, van trobar sales de volums considerables i un recorregut prou digne. Al mes d’abril Vicente Barraquet, va realitzar la topografia de tota la cavitat coneguda. HISTòRIES D’EXPLORACIÓ: LA COVA DEL IAIO – MOLA DE CATI – 09/03/2019 LA COVA DEL IAIO – “FINAL FELIÇ?” – 17/03/2019 LA COVA DEL IAIO – “EL PAS DE LA BALDANA” – 01/04/2019 LA COVA DEL IAIO – 2.0 – 30/03/2019 LA COVA DEL IAIO – EUFÒRIA CONTINGUDA – 06/04/2019 Situació: La cavitat se situa baix la cinglera de la Mola de Catí, al municipi de Roquetes, T

Avenc CP.3 // 01-05-2021

  Avenc CP. 3 - Avenc de la Solana o del Mort. [01-05-2021] Sortida al CP3 amb companys de del club i de la UEC Tortosa. Quedem a les 9 del matí al pàrquing del barranc de Lloret (9.15 per als tardons). Ens organitzem el material conjunt i comencem a caminar. L’aproximació son mes o menys 3 km durs sobretot després del salt de Cova Pintada. L’última pujada per la tartera et fa arribar bufant a la bova del avenc..... Tot i així el lloc és preciós i les vistes compensen l’esforç de lluny. Powered by Wikiloc Un cop a la boca fem un mos i cap avall!  Ens sorprèn que dintre la cavitat xorra aigua per tot arreu, Vicent i Sarai que han estat múltiples vegades a aquesta cavitat comenten que no l’havien vist mai així. Primer visitem la via de la sala Gran, la sala més gran dels Ports. Les dimensions d’aquesta sala són espectaculars.... i visitem la sala del curset i la sala del Llac, aquest ple del tot. Després ens disposem a acabar de topografiar les incògnites d’un parell de gateres que es