Portadeta

Portadeta

Curs P2CURSO CAPACITACIÓN EXPERTOS PIROTECNICOS CAT.P
LA VILAVELLA (CS) – 23-24-25/09/2016

Cinc membres de l’Escola Catalana d’Espeleologia de la FCE, hem assistit a la ciutat castellonenca de La Vilavella. Ha estat impartit per D&R Cosejeros, que és una ECA autoritzada pel “Ministerio de Industria”.
Es tracta de realitzar 25 hores lectives, dirigides pel tècnic Manuel Sellés. El curs, consta de teòriques i pràctiques per obtenir, previ examen, la titulació de: Experto pirotécnico de Categoria P.
Aquesta titulació i la posterior llicència expedida pel “Ministerio de Industria”, ens permetrà utilitzar de forma professional, els “Articulos pirotécnicos de categoría P2, generadores de gas, rompedores de roca y hormigón”.
Aquest tipus de material, és un gran avenç pel que a nosaltres ens competeix, referit a socors, investigació, exploració i suport en la recerca arqueològica.
Catorze cursetistes, omplien la matrícula del curs. Representants d’àmbits ben diferents com: treballs verticals, demolicions, geotècnica, bombers, treballs subaquàtics i espeleologia.


En aquest cas, la marca PenRocK, col·laborava amb coneixements i materials.
Des del col·lectiu espeleològic, creiem que amb aquest carnet d’Expert P i un cop superats tots els tràmits burocràtics entre Federació/Clubs, Ministerio de Industria i Delegación del Gobierno, podrem treballar més tranquils amb el camp de la desobstrucció en rescats i exploracions.

 
http://www.penrock.es/arqueologia.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario